Van’da gazetecilerin, yazarların katılacağı büyük “Yaşar Kemal” programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van, son yıllarda birbirinden önemli kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Kadim şehir, 20 Ocak Cumartesi günü bu kez ülkenin en önemli yazarlarından olan Yaşar Kemal’i konuşacak.

Kentte edebiyat anlamında önemli çalışmalara ve projelere imza atan “Kıraathane, Van Edebiyat Evi” dev bir organizasyonun daha hazırlıklarını tamamladı.

“Van’da bir çınar: Yaşar Kemal” başlığı ile bir etkinlik hazırlayan Van Edebiyat Evi, Türkiye’nin önemli yazarlarını Van’da buluşturacak. Aslen Vanlı olan Yaşar Kemal’i Van’da anmak için düzenlenecek olan programa Şeyhmus Diken, Tuğba Çelik, Gürsal Korat, Ecevit Kılıç ve Pelin Batu gibi önemli gazeteci ve yazarlar isimler katılacak.

20 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak olan program Elit World Van Hotel’de düzenlenecek. Moderatörlüğünü YYÜ’de akademisyen Şehnaz Nigar Çelik’in yapacağı program kapsamında aynı zamanda Yaşar Kemal’in yazamadığı romanından hareketle yola çıkan gazeteci Ecevit Kılıç’ın hazırladığı “Zilli Kurt” belgeselinin de gösterimi yapılacak. Kılıç’ın da katılacağı belgesel gösterimi Adana Altın Koza Film Festivali’nin ardından ikinci kez izleyiciyle buluşacak.

Van'da gazetecilerin, yazarların katılacağı büyük "Yaşar Kemal" programı - 1705614390ozgwBVan'da gazetecilerin, yazarların katılacağı büyük "Yaşar Kemal" programı - 17056144732nG3sVan'da gazetecilerin, yazarların katılacağı büyük "Yaşar Kemal" programı - 1705614473OTR4t

Kaynak: Gazete Van

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gazetecilerin, yazarların katılacağı büyük “Yaşar Kemal” programı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir