Özgür Gündem Emekçisi Karaağar mezarı başında anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Gündem Emekçisi Orhan Karaağar katledilişinin 31’inci yılında Van’da bulunan mezarı başında anıldı. DFG ve MKG tarafından düzenlenen anmaya Karaağar’ın ailesi, gazeteciler ve siyatseçiler katıldı.

1993 yılında Van’da uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Özgür Gündem Gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar, katledilişinin 31’inci yılında Van’ın Hacıbekir Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) tarafından düzenlenen anmaya, Orhan Karaağar’ın ailesi, gazeteciler, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, DEM Parti yöneticileri ve Barış Anneleri katıldı.

‘Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz’

Özgür Gündem Emekçisi Karaağar mezarı başında anıldı - WhatsApp Image 2024 01 19 at 13.02.38 2

Hacıbekir Mezarlığı’nda yapılan anmada ilk olarak konuşan DFG Van Temsilcisi Adnan Bilen, katledilen Özgür Basın çalışanlarını unutmayacaklarını ve onların gerçekleri açığa çıkarmak uğruna hayatlarını kaybettiklerini vurguladı. Bilen, “Orhan Karaağar şahsına bütün Özgür Basın şehitlerini anıyoruz. Arkadaşımız karanlık güçler tarafında 31 yıl önce katledildi. Devletin beslediği ve büyüttüğü güçler tarafında katledildi. O günden bugüne mezarına her anmasına geldiğimizde katillerin bulunup cezalandırılmasını talep ettik. Tıpkı Musa Anter ve Burhan Karadeniz ve şehit edilen Özgür Basın şehitleri gibi Orhan’ın katilleri devlet tarafından saklandı. Eğer Orhan Karaağar’ın katilleri ortaya çıkarılıp yargılansaydı, Hrant Dink ve birçok gazeteci katledilmezdi. Katillerin bulunup cezalandırılması icin mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

‘Hakikati, gerçekliği ve doğruyu anlatmaya devam edeceğiz’

Özgür Gündem Emekçisi Karaağar mezarı başında anıldı - WhatsApp Image 2024 01 19 at 13.02.39

Bilen’in ardından anmada konuşan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ise, Orhan Karaağar’ın “hakikat ve gerçeğin mücadelesini verirken şehit düştüğünü” söyledi. Altan, “31 yıldır arkadaşımızın failleri bulunmadı. Her ne kadar üzerinden uzun bir zaman geçmiş olsa da biz buradayız. Arkadaşlarımız kanıyla mücadele verdiler. Kanlarıyla bir mücadele oluşturdular. Bu kanlarıyla kurdukları gelenek bugüne kadar geldi. Bugün de halen mücadeleleri devam ediyor. Bugün Kürt basını, hakikat, gerçeklik ve doğruyu anlatıyorsa zamanında arkadaşlarımızın canlarıyla verdikleri bedellerle bu olmuştur. Bu da bizim için onurdur. Onların mücadelesini vermeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

‘Abimin katilleri cezalarını çekmeden öldü’

Özgür Gündem Emekçisi Karaağar mezarı başında anıldı - WhatsApp Image 2024 01 19 at 13.02.39 1

Son olarak anmada Karaağar Ailesi adına 30 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Orhan Karaağar’ın kardeşi Nizam Karaağar ise, “Aradan 31 yıl geçti ama bizim acımız halen geçmiş değil. Abim öldü. Abimin katilleri de öldü ama cezalarını çekmeden öldü. Hazreti Muhammed’in dediği gibi; ‘bir insanı katlettiğinde bütün insanlığı katledilmiş olursun.’  Hiçbir arkadaşımız Ahmet Arif’in şiirinde geçtiği gibi, birebir kavgada yenilmediler. Pusu kurup canice katlettiler. Amaçladıkları azaltma ise, kendileri azaldı. Amaçları karanlık ise, kendileri karanlıktadır. Biz her zaman buradayız ve sahipleniyoruz,” şeklinde konuştu.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Gündem Emekçisi Karaağar mezarı başında anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir