Van’da gözaltına alınan gazeteci Gülşen Koçuk serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Gülşen Koçuk, hakkında yürütülen iki soruşturma kapsamında  gözaltına alındı. Koçuk, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Jinnews editörü Gazeteci Gülşen Koçuk, hakkında yürütülen iki soruşturma kapsamında Wan’da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Koçuk, 5 saat sonra Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Diyarbakır ve Edirne savcılığınca ifadesi alındı. 

GAZETECİLİK FAALİYETLERİ SORULDU 

Koçuk’a 8 Haziran 2022 tarihinde Amed’te yapılan operasyonda gözaltına alınan ve 16 gazetecinin tutuklandığı dosya ile ilgili sorular soruldu. Gazetecilerin dosyasına eklenen yeni belgelerde Koçuk’a yaptığı programların nerede yayınlandığı, yaptığı haberler ve 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yayınlanan bir haber soruldu. Koçuk ifadesinde gazeteci olduğunu, yaptığı tüm haber ve programların gazetecilik kapsamında olduğunu söyledi. 

‘TÜM PAYLAŞIMLAR GAZETECİLİK KAPSAMINDA’

Koçuk’a isnat edilen bir diğer iddia ise Akademisyen Bekir Yüksel Hoş’un yaptığı suç duyurusu. Hoş’un Edirne Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunda Koçuk’un kendisine hakaret ettiğini iddia etmişti. Koçuk, bu suç duyurusu ilgili de “Söz konusu kişinin paylaşımını ahlaki ve şiddet içerikli olduğu için ben de twiti attım” dedi. 

Koçuk’un avukatı Cihat Durmaz ise, müvekkilinin yaptığı tüm paylaşım ve haberlerin  gazetecilik kapsamında olduğunu söyledi.

Koçuk, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye önünde konuşan Koçuk, “Kürt gazeteciler gününde gözaltına alınmam manidar. Ki zaten bu soruşturmalarla ilgili ifade vermiştim. Suçlandığım tüm iddialar gazetecilikle ilgilidir. Ne kadar baskı uygulanırsa uygulansın gazetecilik yapmaya, hakikati ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: MA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gözaltına alınan gazeteci Gülşen Koçuk serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir