Van’da ilk seçim bürosu halaylarla açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti, Van ve Ağrı’da ilk seçim bürolarını yüzlerce kişinin katılımıyla açtı.

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti), Van’da ilk seçim bürosunu Tuşba ilçesinde açtı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta uzun bir süre halaylar çekildi. Büronun kurdelesini Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri kesti.  Büro açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Van Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, Seçimin önemine vurgu yaparak, “Bugüne kadar Kürt siyasal hareketi bu ülkede her zaman önemli aktör olarak yer almıştır. HEP’ten HDP’ye birçok bedel ödedik. Birçok siyasetçimiz gözaltına alındı, tutuklandı ama halkımız geri adım atmadı” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ise, “Bugün faşist iktidar bizleri baskı ve engellemelerle sessiz bırakmaya çalışıyor. Kürt halkı 40 yıldır verdiği mücadeleyle iradesini gösteriyor. Alternatifsiz değiliz, Yeşil Sol bizim seçimlerde irademizi temsil edecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yurttaşlar uzun bir süre şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Diyadin’de iki seçim bürosu açıldı

Ağrı’nın  Diyadin ilçesinde bulunan İnönü Caddesi’nde seçim bürosu açıldı. Davul zurna eşliğinde yapılan açılışa yurttaşlar  yoğun ilgi gösterdi. Yerine kayyım atanan Diyadin Belediye Eşbaşkanı Evren Demir, Kürt halkının yaşadığı acılara karşı “Êdî bes e (Artık yeter)” diye haykırdığını ifade etti. 

Buradaki açılışın ardından çarşı girişinde bulunan ikinci büronun açılışı yapıldı.  Açılışta DBP PM üyesi Musa Zorbay kısa bir konuşma yaptı. Zorbay, Türkiye’yi demokratikleştirmek ve barışı kalıcılaştırmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ilk seçim bürosu halaylarla açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir