Van’da KHK ile ihraç edilen Damarseçkin’in trajik hikayesi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2017 yılında çıkarılan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ihraç edilen öğretmen Abdullah Damarseçkin, ihraç sonrası geçirdiği trafik kazasında yatalak duruma düştü. Tek başına bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Damarseçkin’ın yaşadıkları ise yürekleri yakacak cinsten.

Resmi Gazete’de 2017 yılında yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Van’da 80 kamu görevlisi ihraç edilmişti. 2017’de 80 kişiyle birlikte ihraç edilenlerden biri de öğretmen olan Abdullah Damarseçkin… Damarseçkin’in mücadele sürecinde geçirdiği trafik kazasıyla birlikte yaşamı tamamen kaosu dönüştü. Kaza sonrası yatağa mahkûm olan Damarseçkin, tek başına iki göz bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Van’da KHK ile ihraç edilen Damarseçkin’in trajik hikayesi… - van khk ihrac ogretmen 2

Tek başına ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor

Geçirdiği trafik kazasından sonra hastanede kalça kemiklerine 3 platin takılan Damarseçkin, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatıyor. İhraç nedenine halen anlam veremediğini söyleyen Damarseçkin, Ziraat Mühendisliğini bitirdikten sonra öğretmen olarak atandığını söylüyor. Atamasının yapıldığı kırsal köylerde başta kız çocukların okuması olmak üzere önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Damarseçkin, kurulu olan hayatının bir gece de çıkarılan KHK ile alt üst olduğunu kaydediyor.

‘Ben hala neden ihraç edildiği bilmiyorum’

Konuşurken cümle kurmaktan zorluk çeken Damarseçkin, “Ben halen neden ihraç edildiğimi bilmiyorum” diyerek yaşanan kanunsuzluğa isyan ediyor.  İhraç kararından sonra işsiz kaldığını da belirten Damarseçkin, “İş arayışında iken, yoldan geçerken bana araba çarptı. Kaza sonrası hastaneye götürüldüm. 6 ay hastanede kaldım” diye özetliyor o süreci.  Hastanede taburcu olduktan sonra kaldığı kiralık evden de çıkarıldığını dile getiren Damarseçkin, “Ben yatağa bağlı olduğum sırada ev sahibi beni evden çıkardı. Kızım geldi bana iki gözlü bir ev tutu. Şimdi burada kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamayacak durumdayım. Bazen evden bakım hizmeti gelip yaralarımı pansuman ediyor.  Ama bu şartlarda geçinmek çok zor” diyerek yaşadığı zulme öfkesini ifade ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da KHK ile ihraç edilen Damarseçkin’in trajik hikayesi…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir