Van’da mülk sahibi sivil polis tarafından darp edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 17 Eylül’de kiracı ve mülk sahibi arasında yaşanan kavgada 2 kişi yaralandı. Öte yandan olayın yaşandığı gün olaya müdahil olan bir sivil polisin mülk sahiplerini ‘Kafanızda bir şarjör boşaltırım’ sözleriyle tehdit ettiği iddia edildi.

Van’da, 17 Eylül günü saat 16:30-17:00 arasında Vali Mithat Bey Mahallesi Cemaller Sokak’ta gerçekleşen olayda iki kişi yaralandı. Mülk sahibi M. N. Y.’ın, kira kontratı biten kiracısını evinden çıkarmak istemesi ile başlayan olay iki kişinin yaralanması ve olayın mahkemeye taşınmasıyla sonuçlandı.

İddialara göre kira kontratının bitmesi ve apartman sakinlerinin şikayeti üzerine mülk sahibi M. N. Y., öğretmen olduğu bilinen kiracı Ş. Y.’den evi boşaltmasını istedi. Mülk sahibinin bu isteğine karşın, evi boşaltmayacağını söylemesinin üzerine kiracıyla mülk sahibi arasında gerginlik başladı. Olay günü Antalya’da olan mülk sahibi M. N. Y., bu sorunu çözmek için kardeşi A. Y.’a vekalet yolladı. Bunun üzerine kiracılarla görüşen A.Y., kiracıların noter  vekaletini kabul etmediklerini ve evi boşaltmayacaklarını, konuyla ilgili sadece mülk sahibi ya da eşini muhatap alacaklarını söyledi.

Van’da mülk sahibi sivil polis tarafından darp edildi - van kiraci mulk kavga 5

‘Ölümle tehdit edildim’

Ş. Y., ve evli olduğu kişiyle daha önce evden çıkmaları için defalarca görüşmeye gittiğini söyleyen A.Y., ölümle tehdit edildiğini ifade ederek, “Ben uzman çavuşum, bu evden çıkmıyorum. Yasal haklarımı kullanacağım. 6 ay boyunca burada kalacağım ve kira vermeyeceğim. Bir daha kapıma gelirseniz sizin için iyi olmaz” cevabı aldığını söylüyor.

Bunun üzerine mülk sahibi M. N. Y.’nin diğer kardeşi olan M.H.Y.’nin devreye girdiği ve kardeşine bu işe karışmamasını kendisinin halledebileceğini söylediği iddia ediliyor. A.Y, yengisi ve kiracıları bir araya getirmek için apartmanın yanındaki lokantada buluştuklarını kaydederek, lokantaya, kiracılarla beraber Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sürgün edildiği iddia edilen sivil polis S.U’nun da geldiğini iddia ediyor.

Van’da mülk sahibi sivil polis tarafından darp edildi - van kiraci mulk kavga 1

Sivil polisten mülk sahiplerine tehdit

M.H.Y’nin iddiasına göre; mülk sahibinin eşi E.Y. kiracısı Ş.Y.’a bir daha kontrat süresinin dolduğunu ve evden çıkmasını istediğini söylüyor. Bu talep üzerine kiracılar konuşmazken olaya dışarıdan müdahil olan polis S.U., kiracıların çıkmayacağını, bundan sonra ödeme de yapmayacaklarını ve mülk sahiplerinin de telefonlarını yanıtlamayacakları yönünde tehditler savuruyor. Kiracılara, “Kapınıza gelirlerse gerekeni yaparız” şeklinde tehditler savuran dayıları olduğunu iddia eden sivil polisin kiracılarla bir bağı olmadığı da öğrenildi.

Öte yandan gelen iddialara göre; mülk sahibinin olayı emniyete taşımak istediği ancak burada sivil polisin kimliğini çıkararak, “Polis de benim, devlet de benim, savcı da benim, her şey de benim” dediği kaydedildi.

‘Kafanıza bir şarjör boşaltırım’

Sorunu çözemeyeceklerini anlayan M. H. Y., E. Y. ve oğlu masadan kalkarak yanlarından ayrılmak isterken S. U., “Bu meseleyi biraz daha uzatırsanız her birinizin kafasına bir şarjör boşaltırım,” diyerek tehdit ediyor. M. H. Y., S. U.’a “Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?” diyerek tepki veriyor. O sırada S. U. ayağa kalkarak, M. H. Y.’ın parmağını tutuyor ve cebinden çıkardığı biber gazını yüzüne sıkıyor. Görüntülere yansıyan haliyle de S. U., yüzünü tutarak gözlerini açamayan M. H. Y.’ın kafasına silahının kabzasıyla vuruyor.

Van’da mülk sahibi sivil polis tarafından darp edildi - van kiraci mulk kavga 2

Hemen ardından silahın tetiğini çekmeye çalışan S.U.’ya bu kez E.Y. müdahale ediyor ve üstüne kapaklanıyor. E. Y.’ın üzerinden kalkması için ise bu kez silahı E.Y.’ın 11 yaşındaki oğluna doğrultarak tehdit ediyor. O sırada araya esnaflar giriyor ve S.U. birkaç defa havaya ateş ediyor.

Civarda bulunan esnaflar, M. H. Y.’ı lokantanın içine çekerek olayın sakinleşmesini bekliyorlar fakat o sırada kiracı Ş. Y. ve D. S., E. Y.’a saldırıyor ve S. U. yeniden M. H. Y.’ı bulmak için lokantaya giriyor.

Van’da mülk sahibi sivil polis tarafından darp edildi - van kiraci mulk kavga 6

‘Polis tutanağında olayın öncesi ele alınmamıştı’

M. H. Y. abisi M. Y.’ı arayıp yaşananları anlatması üzerine M. Y. olay yerine geliyor ve kardeşini kanlar içinde, yengesini yerde ve yeğenini yüzüne gaz sıkılmış bir şekilde görüyor. İddialara göre M. Y.’ın olayı anlamaya çalıştığı sırada polis S.U. copuyla M.Y.’ın kafasına vuruyor. Onun da yaralanmasıyla beraber bölgeye Yunus Polisler intikal ediyor. Yunusların gelmesiyle polis S. U., bağırarak “Koşun gelin! Bunlar teröristtir, ben bozkurdum, bana saldırıyorlar” diyor. Polisler, bunun üzerine herkesi karakola götürüyor.

Aile fertlerinden A.Y. olayın devamını şöyle aktarıyor: “Polislerin tuttuğu olay yeri tutanağında ise iki yetişkin tarafından polisin darp edildiği yazıyordu. Yani olayın öncesi ele alınmamıştı. Bu nedenle avukatımız bu tutanağı imzalamamızı söyledi.”

‘D. S. uzman çavuş değil tekstil işçisiymiş’

Olayın daha fazla sertleşmesi ardından yaşanan kavgada yaralanan 2 kişi Bölge Hastanesi’nde tedavi altına alınarak, darp raporu da aldı.

A.Y. konuşmasına şöyle devam ediyor: “İfadelerimiz alındığı sırada kendini uzman çavuş olarak tanıtan D.S.’nin aslında uzman çavuş olmadığını tekstil işçisi olduğunu öğrendik. İfadelerden sonra İl Jandarma Komutanlığı’ndan ayrıldık. Avukatımız, polis S.U’ya yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı getirildiğini söyledi. Fakat net bilgiye henüz ulaşamadık.”

İHD, Van Barosu ve baronun İnsan Hakları Komisyonu’na başvuru yaptıklarını söyleyen A. Y., konunun takipçisi olacaklarını ve söz konusu kişilerin cezalandırılması için bütün yasal yollara başvuracaklarını vurguladı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da mülk sahibi sivil polis tarafından darp edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir