Van’da Ramazan Pidesi’nin fiyatı 9 TL olarak belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van fırıncı esnafı yaptıkları istişarelerden sonra 320 gram ramazan pidesinin 9 TL olarak belirlediklerini duyurdu

Van’da Ramazan Pidesi’nin fiyatı hakkında tartışmalar sürerken bir açıklama Van fırıncı esnaflarından geldi. Türkiye fırıncılar federasyonu Türkiye genelinde 320 gr pide fiyatının azami 10 TL olarak açıklamasının ardından Van fırıncı esnafı da yaptıkları istişarelerden sonra 320 gram ramazan pidesinin 9 TL olarak belirlediklerini duyurdu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yapılan toplantı sonucu maliyetlerin artmasına rağmen Van Lokantacılar, Fırıncılar, Tatlıcılar, Pastaneciler ve Kasaplar Odası olarak 320 gr ramazan pidesinin vatandaşlarımız düşünerek ramazan pidesinin dahada uygun fiyata satılmasına karar verilmiştir. Ramazanda önemli olan konulardan biriside et konusudur.

Et ve süt kurumu Ramazan öncesi et fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada tarım kredi marketlerinin 1 kilogram kıymanın 140 TL, 1 kilogram kuşbaşının 150 olacağını açıklamıştır. Bu girişimin bu şekilde çözüm olmayacağı düşünüyoruz. Şu anda et fiyatlarını tavan yaptığı bu günlerde birde şap hastalığının ortaya çıkması hem esnafımızı hem de vatandaşımızı perişan etmiştir. Memleketimizde yetiştirici hayvanlarını satmak için iki bayramı beklemektedir. Ama bu hastalığın çıkması ve kesimlere gelen yasaklar sonucu sıkıntılar hem esnafı hem vatandaşı hemde yetiştiriciye büyük bir darbe vurmuştur.

Et ve süt kurumu acilen et konusunda uygun fiyata vergi levhası olan esnaflarımıza çare bulması gerekmektedir. Bu konularda kurumlarımızın esnafı göz ardı etmemesi ve piyasanın korunması için öncelikle esnaflara yardımcı olmalıdır.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Ramazan Pidesi’nin fiyatı 9 TL olarak belirlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir