Van’da tefecilerden yeni taktik: Galericilik!

featured
ARŞİV
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da son dönemde tefecilere yönelik çok sayıda operasyon yapıldı. Tefeciler yapılan operasyonlar sonucunda yeni bir taktik geliştirdi. Galerici kılığına bürünen tefeciler ekonomik anlamda zor günler geçiren esnaf ve vatandaşların adeta korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Tefecilik Van’da kanayan bir yara haline gelmiş durumda. Her yıl ekonomik olarak zor durumda kalan yüzlerce esnaf ve vatandaş çareyi tefecilere başvurmakta arıyor. Bir çok taktiği deşifre olan tefeciler ise son dönemde galerici adı altında, nakite sıkışan esnafa araç veriyor. Daha sonra aynı aracı, aynı gün içerisin de çok daha düşük fiyata vatandaştan geri alan tefeciler yapılan satışlardan yüksek miktarda gelir elde ediyor.

Aralarında daha önce tefecilik yapmaktan sabıkası olan bazı kişilerin de bulunduğu bu suç şebekesi bankadan kredi çekerek aldıkları araçlar ile galerici maskesinin ardına saklanarak tefecilik yapıyor. Özellikle bankalardan kredi çekemeyen vatandaşları ve esnafı hedef alan bu suç çetesi yüksek faizle verdikleri borçla ocakları söndürüyor.

Van’da son zamanlarda ciddi anlamda araç satan galericilerin sayısında ciddi artış var. Neredeyse her cadde ve sokakta birçok galeri dükkanına rastlamak mümkün. Ancak bazı iş yerlerinde ise tefecilik yapıldığı biliniyor. Daha önce bununla alakalı Van Emniyet Müdürlüğü birçok operasyon gerçekleştirdi. Son zamanlarda bankaların kredi musluğunu kesmesi üzerine galeri kılığına girmiş sözde galericiler devreye giriyor. Bu yönde ciddi anlamda denetim yok. (Van 65 haber)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tefecilerden yeni taktik: Galericilik!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    9 Haziran 2023, 12:57

    Galericiler yıllardır Van da tefecilik yapıyor zaten vicdansız lar birde müslüman kılığına giriyorlar

    Cevapla