Van’daki inşaat fuarında 100 milyon TL anlaşma yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya Fuarcılık’ın öncülük ettiği İnşaat, Yapı, Dekorasyon Tedarik ve Emlak Fuarı gerisinde milyonluk projeler, anlaşmalar bıraktı. Bu yıl Van’ı 3 fuar daha bekliyor. Veysi Uygun, “Yaklaşık olarak 100 milyon civarı anlaşmalar yapıldı fuarımızda. Hatta 100 milyonluk bir ciro ile ilgili düşünürsek günümüzdeki durağan ekonomide çok ciddi bir döngü sağlayacaktır” diyor.

Geçtiğimiz günlerde Van’da İnşaat, Yapı, Dekorasyon Tedarik ve Emlak Fuarı düzenlendi. Organizasyonu ise Asya Fuarcılık düzenledi. Sektör buluşması hedeflediklerini söyleyen Asya Fuarcılık’tan Veysi Uygun, fuar sonunda 100 milyon değerinde anlaşmalar yapıldığını aktardı.

Veysi Uygun ile Serhat News adına yaptığımız söyleşi şu şekilde:

İnşaat Fuar çalışmaları nasıl başladı?

Bizim inşaat fuar çalışmalarımız biliyorsunuz bir yıl öncesinden başlıyor. Fuar tarihini belirtiyoruz ve ilana çıkıyoruz. Gerekli izinler alındıktan sonra reklam çalışmalarına başlıyoruz ve sahaya çıktıktan sonra fuarı açılışa hazır hale getirip fuarımıza başlıyoruz.

Yerel ve şehir dışı olarak toplamda kaç katılım sağlandı?

Fuarımızda 72 stantta 120 markamız sergilendi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden İstanbul, Ankara, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Bursa ve Iğdır’dan ve tabii kendi bölgemiz Van’dan katılım sağladık.

Peki yerli yatırımcı mı yoksa diğer bölge yatırımcıları mı daha fazlaydı? Yerli katılımcımız daha fazlaydı. Tabi bunların bir çoğu genel merkez üzerinden fuara katılım sağladı. Örneğin Marshall Boya gibi.

Sizce beklenen ilgi görüldü mü?

Biz yapmış olduğumuz çalışmalarda şunu hedefledik, nihai tüketiciyle asıl tüketiciyle buradaki bölge katılımcılarımızı buluşturma. Hedefimiz vardı ve biz bu hedefimize ulaştık. Gözlemlediğimiz kadarıyla fuarımız çok başarılı bir şekilde amacına ulaştı.

Katılımcılar, tanıtımın yetersizliğinden bahsetti bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Biz sektör fuarı düzenledik. Katılımcılarımızın bir kısmı özellikle halkın ziyaretini beklemiştir ama bizim bu konudaki çalışmamız tamamen sektör buluşması üzerine. Dolayısıyla asıl hedefimiz olan nitelikli ziyaretçilerle zaten hedefimize ulaştığımıza inanıyoruz. Sektörle ilgili bütün mecralarda da reklamımız yapılmıştır. Kesinlikle bir eksiğimiz yoktur.

Rakamlardan bahsedecek olursak elde edilen kazanç nedir?

İnşaat yapı fuarı Türkiye’de büyük çaplı olarak on civarı büyük inşaat fuarı düzenlenmekte. Diyarbakır ve Van olmak üzere, bunun ikisi bölgemizdedir. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi olarak bölgedeki en büyük inşaat yapı fuarını düzenledik. Katılım alanı yüzde 100 doluydu. Çok ciddi cirolar yakalandı. Firmalar çok ciddi bağlantılar yaptı. Milyonluk anlaşmalar oldu. Örnek verecek olursam bir iş makinesi firmamız burada çok ciddi bağlantılar kurdu, onun dışında il dışından gelen bütün firmalarımız bağlantılarını sağladılar. Yaklaşık olarak 100 milyon civarı anlaşmalar yapıldı fuarımızda. Hatta 100 milyonluk bir ciro ile ilgili düşünürsek günümüzdeki durağan ekonomide çok ciddi bir döngü sağlayacaktır.

Bundan sonra hangi fuarlar bizi bekliyor?

Uluslararası çapta yapmış olduğumuz ve bu yıl 12’ncisini yapacağımız Uluslararası Turizm ve Seyahat fuarımız 29 Eylül’de olacak ve bu fuarımız biliyorsunuz ki uluslararası statüdedir. Yine bu yıl ilk defa yapacağımız uluslararası nitelikte çalışmalarını yapacağımız bir fuarımız var. Sağlık kongresi ile beraber 27 Ekim’de sağlık fuarı yapacağız. Bu sezonu en son olarak geleneksel düzenlediğimiz yine Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan kasım ayı içeresinde gıda, gurme fuarı olarak sezonu sonlandıracağız. Bizim bu seneki programımızda 2022 takvimi içeresinde şu anda görünen 3 fuarımız mevcut olacaktır.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle basınımıza ilgisinden dolayı teşekkür ederiz. İl dışından katılan ve bölgeden katılan firmalarımıza aynı zamanda yurt dışından ziyaretçi olarak katılan kişilere teşekkür ediyorum. Yüzüncü Yıl Üniversitesi hocalarının yapmış olduğu Mimarlık İnşaat ve Çevre zirvesi adı altında bir zirve yapıldı. Bu zirvede yine destek veren İnşaat Mühendisler Odası ve Mimarlar odasına çok teşekkür ediyoruz. Çok renkli bir zirve oldu ve fuara ayrı bir renk katmış oldu. 

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’daki inşaat fuarında 100 milyon TL anlaşma yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir