Vanlı Şilan milli takımda forma giymenin gururunu yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımının başarılı defans oyuncusu Şilan Akbal, Kuzey Makedonya’da düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası’nda şampiyon olan 15 Yaş Altı Kız Milli Takımı’nın kadrosunda yer aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı oyuncularından 14 yaşındaki Şilan Akbal, Kuzey Makedonya’da düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası‘nda şampiyon olan 15 Yaş Altı Kız Milli Takımı’nda forma giymenin gururunu yaşıyor. Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Abdurahman Gazi Mahallesi’nde yaşayan Akbal, küçüklüğünden itibaren futbola büyük ilgi duydu.

Erkek çocuklarla futbol oynarken çevredekilerin tepkilerine aldırış etmeden hayallerinin peşinden koşan Akbal, okulda ve mahallede fırsat buldukça futbola devam etti. Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Ayhan Öztürkçü de 2 yıl önce mahalleden geçtiği sırada top sektirirken fark ettiği Akbal’ı takıma almak için ailesiyle görüştü.

Vanlı Şilan milli takımda forma giymenin gururunu yaşıyor - AA 20231020 32462038 32462035 TOP SEKTIRIRKEN KESFEDILEN VANLI SILAN MILLI TAKIMDA FORMA GIYMENIN GURURUNU YASIYOR
AA

Anne ve babasından alınan izinle TFF Kadınlar 3. Lig’de yer alan kırmızı siyahlıların 15 yaş altı takımının kadrosuna dahil edilen başarılı oyuncu, ortaya koyduğu performansla 15 Yaş Altı Kız Milli Takımı’nın aday kadro seçmelerine çağrıldı. Bir haftalık kampta antrenörler tarafından da beğenilerek kadroya dahil edilen Akbal, 25-30 Eylül’de Kuzey Makedonya’da düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası’nda milli takım forması giydi.

Turnuvada Kuzey Makedonya, Estonya ve Romanya’yı yenerek şampiyon olan takımda yer almanın gururunu yaşayan Akbal, daha büyük hedeflere ulaşmak için azimle çalışıyor.

Vanlı Şilan milli takımda forma giymenin gururunu yaşıyor - AA 20231020 32462038 32462032 TOP SEKTIRIRKEN KESFEDILEN VANLI SILAN MILLI TAKIMDA FORMA GIYMENIN GURURUNU YASIYOR
AA

‘Kızlar pes etmesinler, ayaklarının üzerinde durmasını bilsinler’

Şilan Akbal, AA muhabirine, 2 yıldır Van Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Futbol Takımı’nda yer aldığını söyledi. Futbol oynamayı çok sevdiğini ifade eden Akbal, “Mahallede erkeklerle oynarken komşularımız, ‘Bu kız onca erkeğin içinde neden oynuyor?’ diyordu. Aldırış etmeden hep oynadım. Bir gün tek başıma top sektirirken Ayhan Hoca beni görmüş. Ailemle konuştu. ‘Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’mız var. İsterseniz Şilan’ı oraya alalım, kendini geliştirir.’ dedi. Ailem de izin verdi. Burada olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı Şilan milli takımda forma giymenin gururunu yaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    4 Kasım 2023, 13:15

    […] ve Avrupa’da birçok şampiyonluk kazanan Vanlı milli kick boksçu Soner Dilmaç, “Gelecek yıl başarılarıma başarı katıp, […]

    Cevapla