Vanspor’da yeni kriz: Futbolcular antrenmanlara çıkmayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vanspor futbolcuları yaptıkları bir yazılı açıklama ile antrenmanlara çıkmama kararı aldıklarını duyurdu. Futbolcular yaptıkları yazılı açıklamada, “Verilen sözlerin tutulmaması, yönetimle aramızdaki güven köprülerinin yıkılmış olması bizi bu noktalara getirdi” dedi.

Vanspor futbolcuları antrenmanlara çıkmama kararı aldıklarını duyurdu. Futbolcular, yaşanan deprem felaketinde böyle bir açıklama yaptıkları için üzgün olduklarını dile getirerek, “Bugünkü yaşanan olaylar doğrultusunda bu açıklamayı yapma gereği duyduk ki şu zamana kadar da takımın havasını bozmama adına sessiz kalmıştık” dedi.

Futbolcuların yaptığı açıklamanın ardından Vanspor yönetimi de bir açıklama yaptı. Vanspor yönetimi ise yaptığı açıklamada, “Bizler kendi dönemimiz de dâhil olmak üzere futbolcu peşinatlarının yüzde 97’sini ödemiş ve bugüne kadar oynanan 23 maç için söz verilen ve fix olan rakamların hep üstünde prim ödemesini gerçekleştirmişizdir. Ancak ödenmeyen diye adlandırılan söz verip yerine getirilmeyen diye de lanse edilen bu miktar sadece üç maç pirimidir ve bu pirim kişi başı maksimum 24 bin liradır” dedi.

Vanspor’da yeni kriz: Futbolcular antrenmanlara çıkmayacak - vanspor halibiyet manset

Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı geçen yıl Haziran ayında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti. Eski Vanspor Başkanı Mehmet Avcı ve Asbaşkan Akın Dinçer’in istifası sonrası Yavuz Kuşan ve Yunus Emre Aykaç’ın kongreye götürdüğü Vanspor FK, 20 Temmuz’da çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştiremediği kongresini 2 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirdi. Bu kongrede AKP Esenyurt Yedek Meclis Üyesi olan Feyat Kıyak Vanspor Başkanı oldu.

Tartışmaların bitmediği Vanspor’da sadece futbolcular değil aynı zamanda eski başkan ve yönetimler arasında da süregelen bir polemik söz konusu. Eski Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, geçtiğimiz günlerde Feyat Kıyak’ın Vanspor’u borç batağına soktuğunu iddia ederek, Vanspor başkan ve yönetimine yargı önünde hesap soracağını dile getirmişti.

‘Yönetimle aramızdaki güven köprüleri yıkıldı’

Vanspor futbolcuları yaptıkları açıklamada, verilen sözlerin tutulmadığı ve yönetimle aralarındaki güven köprülerinin yıkılmış olmasının kendilerini bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktığını belirtti. Futbolcular, “Bugüne kadar VANSPOR arması adına elimizden geleni birlik, beraberlik ve en büyük gücümüz olan sağlam ARKADAŞLIK bağımız ile en iyi noktalara getirmeye çalıştık ve getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: “Haklarımızı savunan ve kadro dışı bırakılan her arkadaşımızın arkasındayız, hem onlar tekrar aramıza katılana kadar hem de verilen sözler yerine getirilene kadar ne yazık ki antrenmana çıkmama kararımızın arkasında olacağız. Ne biz ne başka şahıslar bu camiadan üstün değildir. Asıl var olan her zaman VANSPOR’dur. Değerli taraftar ve kamuoyunun bilgisine.”

‘Üzerimize düşeni yaptık’

Vanspor futbolcularının yaptığı açıklama karşılık bir açıklama yapan Vanspor yönetimi ise göreve geldikleri sekiz aydan beridir kulübün, geçmiş dönemden devraldıkları 15.5 milyonluk borç ve ardından tüm futbolcu alacakları ile ilgili üzerlerine düşeni yaptıklarını dile getirerek vicdanen rahat olduklarını söylediler.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: “Neredeyse her gün kulübümüze gelen icralarla mücadele ederken bir yandan da futbolcularımızın bizden önceki yönetimlerden kalan ve alamadıkları ücretlerini de ödemiş bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Bizler kendi dönemimizde dâhil olmak üzere futbolcu peşinatlarının yüzde 97’sini ödemiş ve bugüne kadar oynanan 23 maç için söz verilen ve fix olan rakamların hep üstünde prim ödemesini gerçekleştirmişizdir.”

‘Üç maç prim alamadılar’

Ödenmeyen ücretlerle ilgili ise, “Ancak ödenmeyen diye adlandırılan söz verip yerine getirilmeyen diye de lanse edilen bu miktar sadece üç maç pirimidir ve bu pirim kişi başı maksimum 24.000 liradır bizler yaklaşık olarak 15 milyonluk bir ödeme gerçekleştirdik. Yönetim olarak sadece üç maç pirim alamadıkları için antrenmanlara çıkmama kararı bizleri ziyadesiyle üzmüştür” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Her profesyonel futbol kulübünde olan ve yapılması mecburiyet gerektiren ahlaki ve etik kurallara binaen hareket edilerek krizi dillendiren ve ortak bir yol bulunması amaçlı takım içerisinde muhatap alınan üç futbolcumuz tüm iyi niyetimize rağmen olumlu bir adım atmamış üstüne tüm iyi niyetleri hiçe sayarak çözüm odaklı tek bir söylemde de bulunmamıştır” denildi.

Vanspor yönetimi depremi gerekçe göstererek prim ödemelerini yapmıyor

Açıklamanın sonunda şu sözlere yer verildi: “Bizler ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde on binlerce canımızı yitirdiğimiz bu dönemde bırakın prim ödemesini canımızı hiçe sayarak deprem bölgesinde gönüllü görev alarak yönetimimiz ve kulüp çalışanlarımızla afet bölgesinde tüm özverimizle katkı sağladık. Sizler de takdir edersiniz ki içinde bulunduğumuz bu zor süreçte elde olmayan sebeplerden ötürü bu üç maçlık prim de bu sebeplerden ödenememiştir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanspor’da yeni kriz: Futbolcular antrenmanlara çıkmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir