Yeşil Sol Parti: Daha çok STK daha çok demokrasi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmaları yoğun tempoyla sürüyor. Bu gün kentte bulunan birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nu ziyaret eden Yeşil Sol Parti heyeti, demokrasilerin olmazsa olmazı olan STK’ların kapısına kilit vurulmasını demokrasiye darbe olarak değerlendirirken; ‘Daha çok STK daha çok demokrasi’ anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Heyet, her zaman olduğu gibi 14 Mayıs seçimlerinden sonra da kentte uygulanacak politikaları yine STK’larla istişare ederek beraber hareket edeceklerini dile getirdi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne 4 gün kala, Van’da Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmaları yoğun temposuyla devam ediyor. Yeşil Sol Parti, başta il eşbaşkanları, milletvekili adayları, parti çalışanları, yerli ve yabancı çok sayıda gönüllü çalışan ile beraber seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu gün için Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının katılımıyla Erciş, Gürpınar, İpekyolu ilçelerinde seçim çalışmaları yürütülürken, Tuşba, Bahçesaray, Çatak, Başkale, Çaldıran, Muradiye, Saray, Özalp,Gevaş, Edremit ilçelerinde de parti çalışanları çat kapı ev ziyaretleri ve pusula çalışmalarını sürdürdü.

Erciş
Erciş ilçe örgütünün öncülüğünde DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, milletvekili adayları Havin Kiye, Mahmut Dindar, yerine kayyum atanan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin beraberindeki yöneticilerle sabah erken saatlerinde mesaiye başlanan Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti. Van kentinin, ülkenin küçükbaş hayvan deposu olduğunu belirten Yeşil Sol Parti heyeti, iktidarın yanlış tarım-hayvancılık politikalarından kaynaklı insanların tek geçim kapısı olan hayvancılığı da terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Hayvanlarını pazara getirip satmak zorunda kalan üreticiler de yem fiyatları, yayla paraları, çoban ücretlerinin yüksekliği karşısında gelirlerin giderleri karşılayamadığını ve bu yüzden tek geçim kaynakları olan hayvanlarını satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Gürpınar

Gürpınar ilçe örgütünün organize ettiği seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, milletvekili adayı Gülderen Varlı, parti yöneticileriyle beraber ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştir. Esnaf yaşadığı sorunları ilişkin iktidarın politikalarına dair yoğun şikayetlerde bulunurken; Yeşil Sol Parti eşbaşkanı ve milletvekili adayı da yaptıkları konuşmalarda küçük esnafın marketler zincirine ezdirildiği ve desteklenmediğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
İpekyolu
İpekyolu ilçesinde de yine ilçe örgütü öncülüğünde HDP İl Eşbaşkanları Handan Karakoyun, Fikret Doğan, Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Zülküf Uçar, Sinan Çiftyürek, Taylan Ertaş’ın katılımıyla esnaf ziyaretleri Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ziyaretleri gerçekleştirildi. STK ziyaretleri kapsamında DOĞUSİFED, Van-Hakkari Tabip Odası, Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, Ziraat Odası ziyaret edildi. Yapılan ziyaretlerde STK temsilcileri, Yeşil Sol Parti’nin ziyaretinden duydukları memnuniyetleri dile getirirken; Yeşil Sol Parti heyetinde bulunan eşbaşkanlar ve milletvekili yaptıkları konuşmalarda demokrasilerin olmazsa olmazı olan STK’ların kapısına kilit vurmak demokrasiye darbe olarak değerlendirirken; ‘Daha çok STK daha çok demokrasi’ anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Yeşil Sol Parti’nin kentte her zaman STK’ların görüş ve önerilerini dikkate alan bir siyasetle hareket ettiğini heyet, bundan sonraki süreçlerde de aynı kararlılık ve yaklaşımla her zaman STK’larla istişare ederek kente dair politikalar geliştireceklerini dile getirdi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Parti: Daha çok STK daha çok demokrasi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir