Yeşil Sol Van’da uygulamalı seçim çalışması başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van merkez ve ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti oy pusulası örneği üzerinde uygulamalı çalışma yürüterek, tek oyun dahi heba olmaması için mücadele ediyor.

Seçimlere günler kala yüzlerce kişiyle Van merkez ve ilçelerinde seçim çalışmaları yürüten Yeşil Sol Parti, çalışmalarını birçok koldan yürütüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Çatak ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde çalışma yürüten parti çalışanları yurttaşlardan da büyük ilgi görüyor. Serhat News olarak seçime üç gün kala Çatak İlçesinde yapılan seçim çalışmalarını izledik. Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi ile Milletvekili adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Yeşil Sol Van’da uygulamalı seçim çalışması başlattı - yesil sol aday halk ziyaret 3

‘Çalmadık kapı bırakmadık’

Kentte çalmadık kapı bırakmadıklarını dile getiren Kaçmaz Sayyiğit, “Yaklaşık 2 aydır seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aslında çalınmadık kapı girilmedik sokak bırakmadık. Çok yönü çalışma yürütüyoruz ve gerçekten gece gündüz sokaklardayız” dedi. İkna komisyonlarından kadın ve gençliğe kadar bütün ekiplerle çalışma yaptıklarını da aktaran Soyyiğit, çalışmalar sırasında halktan da büyük destek aldıklarını dile getirdi.

‘Çok olumlu tepkiler alıyoruz’

Çalışmalar sırasında çok olumlu tepkiler aldıklarını da aktaran Sayyiğit, “Bu kentte 2015 yılından bu yana ciddi şekilde yaşanan sıkıntı ve bir irade gaspı var. Son süreçte de yolsuzluk, yoksulluk almış başını gidiyor. Halkımız artık bu sitemden bıktı. Ciddi bir değişim beklentisi var” dedi.

Van halkına karamsarlığa kapılmaması çağrısında da bulunan Sayyiğit, 14 Mayıs’ta yeni bir güne başlayacaklarını kaydetti. Sayyiğit, son olarak, 13 Mayıs’ta Beşyol Meydanı’nda yapılacak mitinge de halkı davet etti.

Yeşil Sol Van’da uygulamalı seçim çalışması başlattı - yesil sol aday halk ziyaret 1

Dilekçi: iktidar toplumu tehdit ediyor

Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi de, ciddi bir mağduriyet durumunun söz konusu olduğuna değinerek, diğer yandan ise siyasal krizin derinleştiğinin altını çizdi. Ülkede siyaset adına iyiye doğru giden bir durum olmadığını ifade eden Dilekçi, “Ne yazık ki mevcut durumda siyaset bir tehdit durumuna dönüşmüş. Bugün AKP özellikle tehdit dilini kullanarak topluma baskı uyguluyor” diye kaydetti.

Baskı sitemine 14 Mayıs’ta “dur” diyeceklerini vurgulayan Dilekçi, kentte hedeflerinin 8 milletvekilini meclise taşımak olduğunu söyledi. Dilekçi son olarak, Van halkının 14 Mayıs’ta sisteme gereken cevabı vereceğinin altını çizdi.

Yeşil Sol Van’da uygulamalı seçim çalışması başlattı - yesil sol aday halk ziyaret 2

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Van’da uygulamalı seçim çalışması başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir