YSP Erzurum’daki çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasını Meclis’e taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YSP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum’da altı hastanenin taşınmasıyla çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasını Meclis gündemine taşıdı. Beştaş, Bakan Koca’ya, “Tedavileri aksayan çocukların tedavileri nasıl yapılacak?” diye sordu.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde çocuk hematoloji bölümünün doktor olmadığı gerekçesiyle kapanması Meclis gündemine taşındı. Yeşil Sol Parti Grup Başkan Vekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Artı Gerçek’in gündeme getirdiği sorunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Altı hastanenin kapatılarak şehir hastanesine taşınması sonucu Erzurum’da sağlık krizi yaşandığını belirten Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, tıp fakültesinin olduğu bir kentte doktor eksiği bulunması ve önemli tıbbi birimlerin kapatılmasının son derece çarpıcı olduğunu söyledi. Çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasının çok sayıda ağır hasta için büyük bir soruna neden olduğuna dikkat çeken Beştaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

* Halihazırda Erzurum’da özel hastaneler dahil olmak üzere hangi bölümler kapatılmıştır?

* Erzurum’da özel hastaneler dahil olmak üzere hangi bölümler hiç kurulamamıştır?

* Erzurum’da özel hastaneler dahil olmak üzere kaç hekim eksiği bulunmaktadır?

* Kapatılan hemotoloji bölümünde kaç hasta bulunmaktaydı?

* Kapatılan hemotoloji bölümü hastaları hangi hastanelere sevk edilmiştir?

* Başka hastanelere sevk edildiği halde ekonomik nedenlerle tedavileri aksayan çocukların tedavileri nasıl yapılmaktadır/yapılacaktır?

* Oluşan mağduriyetin giderilmesi için bir çalışma yapılması gündeminizde midir? Erzurum’a hemotoloji bölümü yeniden kurulacak mıdır?

* Erzurum Şehir Hastanesi’nin kurtulması ile oluşan mağduriyetlerin tespiti yapılmış mıdır? Şehir hastanesinin yarattığı eksiklikler ne şekilde giderilecektir?

Ne olmuştu?

Erzurum’da altı hastanenin Şehir Hastanesi’ne taşınması sağlıkta krize neden oldu. Araştırma Hastanesi’nin çocuk hematoloji bölümünün de kapatılması sonrası 14 ilden gelen hastalar tedaviye erişmekte zorluk yaşamaya başladı. Birçok hasta tedavi için başka illere gitmek zorunda kaldı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSP Erzurum’daki çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasını Meclis’e taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir