2. Torba Yasa’da neler var: Erken emeklilik, genel af, en düşük emekli maaşı değişiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Torba yasada neler olduğu merak konusu. 2. Torba yasada verilecek müjdeler peş peşe geldi. 2000 yılı sonrasına erken emeklilik, maaşlara ara zam, taşerona kadro, memurlara ek zam ve genel af gibi konular gündemde.

Meclis’te 29 Ekim emekli ödemesi sonrası gözler Torba yasaya çevrildi. Cumhuriyet Bayramına özel 2. torba yasasında neler yer alacak. Genel af çıkacak mı? 2000 sonrası erken emeklilik var mı gibi konular gündemde. Ayrıca emekliye ek ödeme ve erken emeklilik gibi gündem başlıkları gündemde.

Milyonlarca mahkum ve aileleri genel af için gün sayıyor. Af çıkacak mı, Cumhuriyetin 100 yılına özel genel af çıkacak mı soruları cevap arıyor.

Ceza hukukçusu Ersan Şen, bir televizyon programında açıkladığı “Af çıkacak, genel mi olur özel mi olur bilmiyorum ancak size tarih vereyim” diyerek Genel Af için geri sayımı resmen başlattı. 

Ersan Şen, genel af için 29 Ekim 2023 tarihine işaret ederek “Geçmişte Rahşan Affı’nda olduğu gibi genişletme örnekleri var. 20 Ekim Cumhuriyet bayramına kadar af olacak gibi görünüyor” diyerek tarih verdi.

Cumhuriyet tarihinde 47. kez çıkacak Genel Af, 48. kez çıkması bekleniyor.

En Düşük emekli maaşlarına ve memurlara ek zam gelecek mi?

2. Torba yasayla ilgili maaşlara zam bekleniyor. En düşük emekli maaşı için 2500 TL civarında bir zam gelmesi beklenirken, memurlara enflasyon farkına göre 2 ay önceden zam gelmesi isteniyor.

Taşerona kadro gelecek mi?

Taşeron işçilere de kadro verilmesi bekleniyor. Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne kavuşması için 29 Ekim tarihini bekliyor. 

Erken emeklilik için 2000’ler sonrası ve stajyerler bekliyor!

2000’den sonra işe giren ve prim gün sayısı ve yaşı yeterli olmayanlar için 2 yol birden düşünülüyor. Özellikle Stajyerler için hak talepleri gündeme gelecek. Erkekler için 43 ile 45 yaş ve prim gün şartı ile emeklilik yolları aranacak.

Erken emeklilik için en çokta isteğe bağlı emeklilik yolları aranıyor ve mecliste çözüm bulunacak.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2. Torba Yasa’da neler var: Erken emeklilik, genel af, en düşük emekli maaşı değişiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar

    1998 yılı bagkur boçları içinde bir yapılama istiyoruz çıksın binlerce insan bu konuda magdur

    Cevapla
  2. Avatar
    24 Ekim 2023, 14:11

    […] Uzmanı Ali Tezel, yapılması planlanan yeni emeklilik sistemiyle yaş şartının kademeli olarak 70’e çıkarılmasını, aylık bağlama […]

    Cevapla
  3. Avatar
    30 Ekim 2023, 10:14

    […] emekli ve memur Ocak ayındaki zamlı maaşlara ilişkin gündemi takip ediyor. Milyonlarca emekli, memur, asgari […]

    Cevapla