30 yılın ardından 2 tutusak daha tahliye edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıldır tutuklu olan Mehmet Emin Sosin ve Asım Demir tahliye edildi.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 30 yıllık hasta tutuklu Mehmet Emin Sosin (66) ile Asım Demir (66) cezaevinden tahliye oldu. Cezaevi önünde yakınları tarafından karşılanan Sosin’in yürümekte güçlük çektiği ve koltuk değneği ile yürüdüğü görüldü. Yakınları tarafından alınan Sosin ailesinin yaşadığı Adana’ya, Demir ise ailesinin yaşadığı Mardin’in Nusaybin) ilçesine doğru yola çıktı.

Mehmet Emin Sosin; Şırnak’ın İdil ilçesinde 1993 yılında  gözaltına alınarak, Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Çok sayıda cezaevi gezen Sosin, cezaevinde çok sayıda hastalıkla mücadele ederken, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta tutuklular listesinde yer alıyordu.

Asım Demir de; Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1993 yılında gözaltına alınarak, Diyarbakır DGM tarafından “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce “pişmanlık” dayatmasını kabul etmeyen Demir’in infazının yakılması nedeniyle tahliyesi 10 ay gecikmeli yaşandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 yılın ardından 2 tutusak daha tahliye edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir