8 Mart Van’da yürüyüşle kutlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TJA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin açıkladığı deklarasyonda, özel savaş politikaları ve tek adam rejimine karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirterek, deprem dolayısıyla bu yıl “Kadın Dayanışması Yaşatır” şiarıyla alanda olacaklarını kaydetti.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin deklarasyonunu Dicle Kültür Sanat Derneği’nde kamuoyuyla paylaştı. Şîna me sedemê têkoşîna me ye” ve “Bijî 8’ê Adarê Dem dema jin jiyan azadiyê ye” pankartının asıldığı açıklamaya, çok sayıda TJA aktivisti, Rosa Kadın Derneği, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Merak Danış Beştaş, milletvekili Remziye Tosun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ve parti yöneticileri katıldı.

Programın detayları

Deklarasyonu açıklayan TJA aktivisti Gülistan Sönük, 8 Mart’a ilişkin hazırlıklarını yürüttükleri eylem ve etkinlikleri ise şöyle sıraladı:

“* Merkezi startımız 1 Mart’ta Şırnak’ta verilecektir.

* 1-8 Mart tarihleri arasında depremden etkilenen bütün bölgelerdeki kadınların yanında dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.

* 8 Mart günü Van, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de yürüyüş ve açıklama, diğer tüm illerde de kadın platformları ile ortak açıklama ve yürüyüşler yapılacaktır.

* Metropollerde özgün planlamalar ve yürüyüşler yapılacaktır.

* Bizler TJA olarak; bu faşist iktidarın enkaz ve yıkım politikalarına karşı, ‘Kadın Dayanışması Yaşatır’ felsefesi izinde, deprem bölgesinde bulunan bütün kadınlarla güçlü bir dayanışmayı örerek yeni yaşamı birlikte inşa etmeye ve direnişi büyütmeye devam edeceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8 Mart Van’da yürüyüşle kutlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir