Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdurrahman Gazi Mahallesi’nin Çiçek Sokağı’ndan geçen su kanalının açık olması her açıdan tehlike saçıyor. Araba kazalarının sürekli yaşandığı kanala çözüm bulunmasını bekleyen mahalle sakinlerinden Salih Aygök, “Bu sorunu çözmeye Devletin gücü yok mu? İş yapmayacaklarsa neden o maaşları alıyorlar?” diye sordu.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi Çiçek Sokakta uzun yıllardır korunaksız bir şekilde tehlike saçan ve sokak boyunca uzanan bir kanal yer alıyor. Yaz aylarında kötü kokulara neden olsa da Van’ın sert kış aylarında yollarda oluşan buzlanmadan dolayı kanal, çocuklar için daha çok tehlike arz ediyor. Mahalle sakinleri belediyeye sorunun çözümü için birçok dilekçe verildiği ancak belediyenin ‘Bizim işimiz değil Devlet Su İşlerinin (DSİ) işi’ dediğini iddia etti.

Mahalle sakinleri DSİ’ye de yaptıkları müracaatlara rağmen herhangi bir sonuç alamadı. Her gün tereddütle çocuklarını okula gönderen mahalle sakinleri, kış aylarında ise çok sayıda aracın kaza yaptığına tanıklık ediyor. Serhat News’e konuşan mahalle sakinleri sorunun çözümü için yetkililere seslendi.

Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili - su kanali sorunu 2

‘İş yapmayacaklarsa o maaşları da almasınlar!’

Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde yaklaşık 8 yıldır ikametgah eden Salih Aygök, kanal kokusundan kaynaklı evlerinde rahat rahat oturamadıklarını söylüyor. Aygök, “Devletin gücü yok mu bu kanalı kapatmaya? İsteseler bu yolu genişletemezler mi ya da kanalın üstünü kapatamazlar mı? Ancak çırpma peşinde olsunlar. Bu vali, kaymakam kimin için gelmiş Van’a? Millet için iş yapmayacaklarsa ne diye geliyorlar. Bu sorunların çözümü için yüzlerce memur o kurumlarda yer alıyor. İş yapmayacaklarsa o maaşları da almasınlar! Bu devletten kimse memnun değil. Tuşba ilçesinde yüz dönüm vardı hani ne oldu hepsini çaldılar çırptılar. Hakkımı hiç kimseye helal etmiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili - WhatsApp Image 2023 09 21 at 10.56.45

‘Burası işlek bir yol’

Kanal yolundan kaynaklı ne taraftan yürümesi gerektiğini bilemediğini belirten Esma Tunç, kanalın özellikle çocuklar için büyük tehlike saçtığını ifade etti. Tunç, “Burası çok işlek bir yol. Öğrencilerde gidip geliyor. Her ani fren sesinde pencereden bakıyoruz ‘acaba kim düştü nereye düştü?’ diye. Geçtiğimiz günlerde aracın tekerleği kanala girmişti yardımcı oldular. Zaten buranın yabancısıymış. Ne için kapatmıyorlar? Bu mahalleye bir faydası mı var? Onu da bilmiyorum. Buraya acilen kaldırımın yapılması ve buranın kapatılması gerekiyor” dedi.

Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili - WhatsApp Image 2023 09 21 at 10.13.24 2

‘Uzun zamandır kanala yönelik şikayetler var’

12 yıldır burada oturan Engin Kaya’da uzun zamandır kanala ilişkin devam eden şikayetlerin olduğunu dile getirdi. Şu ana kadar bir çözümün üretilmediğini hatırlatan Kaya, kanalın oluşturduğu tehlikeleri şu sözlerle dile getirdi: “Kanal burada hastalıklara, kötü kokuya neden olduğu gibi aynı zamanda öğrenciler için de büyük tehlike oluşturuyor. Yolu bilmeyen buranın yabancısı olan şoförler kanal içerisine düşerek kaza geçirmekte. Bu şikayetlerin önüne geçmek adına belediye yetkilileri, valilik yetkililerinden bir an önce kanalın kapatılmasını rica ediyoruz.”

Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili - WhatsApp Image 2023 09 21 at 10.13.24 1

8 yıldır Çiçekli Sokakta esnaflık yapan Fatoş Boran, birçok kazaya şahit olduğunu ve çok kez kanalın kapatılacağını ancak herhangi bir çözüm üretilmediğini belirtti.

Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili - WhatsApp Image 2023 09 21 at 10.13.23

Seracettin Kuşan’da, “Kurumlar sorunu birbirlerinin üstüne atıyor. Belediye ‘bizim işimiz değil’ diyor DSİ ‘bizim işimiz değil’ diyor. Peki kimin işi? Tehlike faturasını bizler ödüyoruz” dedi. 

Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili - WhatsApp Image 2023 09 21 at 10.13.24

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Açık su kanalı tehlike saçıyor: Mahalleli tepkili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir