Ağrı’da kadın katliamları kınandı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan kadın katliamlarına karşı Ağrı’da açıklama yapan kadınlar, erkek devlet şiddetine karşı kadın mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), son dönemlerde artan kadın katliamlarına ilişkin HDP Ağrı il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, TJA aktivistleri, HDP ile DBP İl Örgütü yöneticileri katıldı.

‘Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz’

Açıklamada konuşan HDP’li Dilan Dirayet Taşdemir, artan kadın katliamlarından iktidarı sorumlu tuttu. Taşdemir, “Bu iktidar KHK ve belediyelerimize atadığı kayyımlarla onlarca kadın kurumunu kapattı. Belediyelerimize kayyımlar atanarak kadınlara hizmet eden kurumlar tavsiye edildi. Bundan şunu anlıyoruz; AKP iktidarı ‘ben kadınları katledeceğim, ben bunun yolunu vereceğim ve kadınları erkek şiddetinin insafına bırakacağım. Bununla mücadele eden TJA’lı Kürt kadınları terörist ilan edeceğim’ mesajını veriyor. Çünkü Kürt kadınlarını kendi politikalarının önünde engel olarak görüyor. Kirli erkek ve devlet zihniyetine karşı biz kadınlar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Açıklama, alkış ve zılgıtlarla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da kadın katliamları kınandı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir