Ağrı’da kadınlar Amini’nin katledilmesini kınadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da işkenceyle katledilen Jina Masha Amini için Ağrı’da bir araya gelen kadınlar, örgütlü kadın mücadelesini yükseltme mesajı verdi. 

İran’ın Tahran kentinde baş örtüsünü “islami kurallara” göre takmadığı gerekçesiyle “ahlak polisi” tarafından gözaltına alınıp, ardından işkenceyle katledilen Jina Mahsa Amini için eylemeler sürüyor. 

 Halkların Demokratik Patisi (HDP) Ağrı Kadın Meclisi, HDP Ağrı İl Örgütü binası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada kadınlar, “Em di sedsala 21’in de li hember rejîmên dikta serî natewînin” yazılı pankart ile “Bîjî yekîti ya jinan”, “Jin natirsin hesap dipirsin” yazılı dövizler taşıdı.

Açıklamada konuşan Ağrı Belediyesi Meclis üyesi Semra Tokuş, Jina’nın katledilme şeklini hatırlatarak “Kadınlar başta İran olmak üzere dünyanın her yerinde protesto eylemleriyle Jina için tepkilerini büyütmeye devam ediyor. Sokaklarda güçlü gösteri ve yürüyüşlerle erkek egemen İran Rejimine ve onun ‘ahlak polisi’ gibi kadın düşmanı kurumlarına karşı isyanını yükseltiyor. Nitekim Mahsa’nın cenaze töreninde kadınlar toplu halde başörtülerini çıkararak, mücadelelerini, isyanını yeni bir boyuta taşıdığını göstermiştir” diye konuştu.

Tokuş, konuşmasının sonunda örgütlü kadın mücadelesinin önemine dikkat çekerek tüm kadınlara çağrı yaptı.

Serhat News  

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da kadınlar Amini’nin katledilmesini kınadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir