Ağrı’da ‘Nuh Tufanı’nın Ağrı Dağı’ndaki Arkeolojik İzleri’ konuşuldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğubayazıt ilçesinde “V. Uluslararası Nuh Tufanı’nın Ağrı Dağı’ndaki Arkeolojik İzleri” konulu konferans düzenlendi.

Nuh’un Gemisi’ne ait izlerin olduğuna inanılan Ağrı‘nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Telçeker köyü yakınlarında bulunan alanda özel bir turizm şirketi sahibi Ahmet Ertuğrul tarafından düzenlenen konferansa, yerli ve yabancı bilim insanları katıldı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bilim insanlarının sunumlar yaptığı konferansta, programın Türkiye ve bölge açısından önemine işaret etti.

Ağrı'da ‘Nuh Tufanı'nın Ağrı Dağı'ndaki Arkeolojik İzleri’ konuşuldu - AA 20230729 31795839 31795837 AGRIDA NUH TUFANININ AGRI DAGINDAKI ARKEOLOJIK IZLERI KONUSULDU

Alma, üniversite olarak bu konuda yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi. Konferansa katılan Polonyalı Rev Roman Piwowarczyk de bütün insanların kardeş olduğunu, herkesin Nuh’un soyundan geldiğini ve bu konuda bilimsel araştırma yaptıklarını anlattı.

Çin’den gelerek konferansa katılan Yuen Man Fai ise konferansın önemine değinerek, “Çin bilim adamları da araştırmalar yapıyor ve biz bu araştırmaları destekliyoruz. Yakın bir zamanda bir araştırma merkezi açılması için girişimde bulunmak istiyoruz. Çünkü bu konu bütün insanlığın ortak geçmişidir.” dedi. (AA)

Ağrı'da ‘Nuh Tufanı'nın Ağrı Dağı'ndaki Arkeolojik İzleri’ konuşuldu - AA 20230729 31795839 31795835 AGRIDA NUH TUFANININ AGRI DAGINDAKI ARKEOLOJIK IZLERI KONUSULDU

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da ‘Nuh Tufanı’nın Ağrı Dağı’ndaki Arkeolojik İzleri’ konuşuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir