AKP’li babaya kızından demokrasi dersi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’den Yeşil Sol Partiden aday olan AKP’li Mehmet Seven’in kızı babasına demokrasi dersi vererek, “Adaylıktan asla vazgeçmem” dedi.

“Ben Zuzan Seven” diyerek açıklamasına başlayan Yeşil Sol Parti Hakkari aday adayı Zuzan Seven AKP’li babası Mehmet Seven’in adaylığı aleyhinde yaptığı açıklamaya cevap verdi. Babasına demokrası dersi veren Zuzan Seven, direnişe devam mesajını verdi. Kadın hakları ve demokrasi mücadelesine dikkat çeken Seven, “Kadın hakları, insan hakları ve demokrasi hususunda onurlu bir mücadeleye iman etmiş ve bu minvaldeki mücadelelerden her daim ilham almış bir kadın olarak siyasi ve ideolojik duruşuma en yakın parti olduğunu düşündüğüm HDP/Yeşil Sol’da Hakkari ve Şırnak illeri için aday adayı olarak başvurumu yapmış bulunmaktayım” dedi.

Ataerki kodlar

Babasının durumuna da açıklamada dikkat çeken Seven, “Bilindiği üzere Hakkâri’nin tanınan iş insanlarından biri olan babam bu kararımı desteklemediğini yerel basın vasıtasıyla açıkça beyan etmiştir. Bu beyandan sonra aday adaylık başvurumu geri çekip çekmeyeceğime ilişkin gelen sorular doğrultusunda bir açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayım. Babamın basına verdiği bu demeç, aramızda ideolojik ve siyasi ortaklığın olmadığını gösterme ihtiyacından kaynaklı sanıyorum. Aile kurumuna birçok açıdan kıymet atfetmekle beraber ataerki kodlarına sahip klasik aile kurumunun öznelleşmenin özellikle de kadın açısından- önündeki en büyük engellerden biri olduğunun bilincine varmış biri olarak ailemle aramdaki siyasi ve ideolojik ayrılığı bir dezavantaj olarak değil kendi açımdan öznelleşmenin bir işareti ve bir avantaj olarak görüyorum”  diye konuştu.

https://twitter.com/zuzannnseven/status/1642078485211389954

‘Ailemiz dar aile yapısından daha büyüktür’

Kürt siyasal hareketiyle yaşamı anlamlandırmış yurtsever olduğunu kaydeden Seven devamında, “Ailemle bilhassa da babamla yaşadığım ihtilafın siyasi ve ideolojik çerçeveyle sınırlı kalmasını daha geniş anlamdaki aile bağlarımızı olumsuz anlamda etkilememesini umuyorum. Ancak bilmenizi isterim ki bizim ailemiz bu dar aile yapısından çok daha büyüktür. Bu aile içerisinde sistemin hışmına uğramış milyonlar bulunuyor. Bu aile içerisinde direnen ve mücadeleyi terk etmeyen kadınlar var. Bu aile içerisinde cezaevi önünde saatlerce görüş için bekleyen onbinlerce tutuklu yakını var. Babamın desteği benim için elbette motive edici olurdu ancak bu destekten mahrum kalmam hasebiyle aday adaylık başvurumu geri çekmem söz konusu değildir. Aksini yapmam hem bir kadın olarak özgürlüğümden taviz vermek hem de sembolik olarak kadınlar ve ezilen halklar açısından irade kırıcı olacaktır. Bu nedenle ezilen ve emekçi tüm kadınlar ve de halklar için özgürlük mücadeleme devam etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Beni destekleyen herkese buradan sevgi saygılarımı ve gönderiyorum.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li babaya kızından demokrasi dersi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir