AKP’nin Van’daki toplantısında, aşiret lideri salondan atıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un katıldığı bir toplantıda, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nu eleştirmek isteyen aşiret lideri, salondan atıldı. Yaşanan gerginlik, Kurtulmuş’un müdahalesiyle sona erdi.

Edinilen bilgilere göre, bir dizi etkinliğe katılmak için Van’a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Elite World Otel’de, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanat önderleriyle bir araya geldi. Toplantının, basına açık bölümünde söz alan Numan Kurtulmuş, muhalefeti eleştirerek, “Karşı tarafa adayınız kim diye sorduğumuzda, ‘Biz adayı söylersek yıpratırsınız’ diyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yıllardır siyasetin içinde, yıpranmıyor. 20 yıldır bu ülkenin başında yıpranmıyor da, sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak? 20 günde yıpranacak adayı da koymayın. Esas sorun, adayın kim olacağı sorunu değil, esas sorun Türkiye’yi nasıl yönetmeyi düşündüklerine dair fikir birliği içinde olmamalarıdır,” dedi.

Söz alan aşiret lideri salondan atıldı

Numan Kurtulmuş’un açıklamasından sonra katılımcılar söz alarak düşüncelerini dile getirdi. İddialara göre toplantının basına kapalı bölümünde, bir aşiret lideri; sorun, sıkıntı ve taleplerini anlatmak için mikrofonu alarak konuşmaya başladı. Aşiret liderinin, “Kayhan Türkmenoğlu bize söz vermişti. Ama sözünü tutmadı,” dediği sırada, Kayhan Türkmenoğlu, “Konuşan kişi davetli değil ancak davetli olanlar konuşabilir,” diyerek korumaları çağırıp aşiret liderini dışarı atma talimatını verdi. Aşiret lideri, salondan çıkarıldığı sırada Numan Kurtulmuş araya girerek, olayı kapattı.

Daha önce bir gazeteci susturulmuştu

30 Ağustos 2021 tarihinde, kentte çeşitli incelemelerde bulunmak için gelen Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya başkanlığındaki heyetin, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda da skandal bir tartışma yaşanmıştı. Toplantıda söz almak isteyen bir gazetecinin sözü, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu tarafından kesilerek, gazetecinin soru sorması engellenmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’nin Van’daki toplantısında, aşiret lideri salondan atıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar

    Klavuzu akp olanın burnu onursuzluktan çıkmaz…

    Cevapla