‘Aksa Tufanına Destek Operasyon Odası’ndan Erbil-Harir’e saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erbil’in Harir ilçesinde ABD öncülüğündeki koalisyona ait askerlerinin bulunduğu üssün yakınlarında büyük bir patlama sesi duyuldu. Kendisini “Aksa Tufanına Destek Operasyon Odası” olarak tanıtan bir grup ise üsse İHA’larla saldırdıklarını açıkladı.

Erbil’in Harir ilçesinde ABD öncülüğündeki koalisyona ait askerlerinin bulunduğu üssün yakınlarına düzenlenen saldırıyı kendisini “Aksa Tufanına Destek Operasyon Odası” olarak tanıtan bir grup üstlendi. Rûdaw’a konuşan görgü tanıkları Harir Askeri Hava Üssü çevresinde bugün öğlen saatlerinde büyük bir patlama sesi duyduklarını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan Harir Kaymakamı Şêrwan Celal Beg, konu hakkında şu ana kadar herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.

Öte yandan kendisini “Aksa Tufanına Destek Operasyon Odası” olarak tanıtan bir grup ise üssü İHA’larla hedef aldıklarını duyurdu.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre saldırıda herhangi bir can yada mal kaybı olmadı. Kürdistan Bölgesi Anti-Terör Birimi de resmi Facebook sayfasında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Harir’in Batas köyünde boş bir alana öğleden sonra saat 12.18’de bomba yüklü bir İHA’nın düştüğü, olayda herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Erbil’in yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Harir kasabasında, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona ait bir üs bulunuyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Aksa Tufanına Destek Operasyon Odası’ndan Erbil-Harir’e saldırı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir