Ali Koç: Suudi şirketle olan sözleşmeyi istedik, federasyon vermedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Kupa finali için Suudi Arabistan’daki bir şirketle yapılan sözleşmeyi görmediklerini söyleyen Fenerbahçe Başkanı Koç, krizin ardından sözleşmeyi istediklerini federasyonun vermediğini belirtti.

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi yetkililerinin Galatasaray’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı yer alan tişörtlerle ısınmaya çıkmasına, Fenerbahçe’nin de maç seremonisine Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün yer aldığı pankartla çıkmasına izin vermemesi nedeniyle iptal edildi. Yaşanan krizin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ilk kez açıklamalarda bulundu.

Habertürk Televizyonu canlı yayınına katılan Ali Koç, “Kesinlikle konuşmayı düşünmüyorduk ama konuşmak zorunda bırakıldık. Çok fazla dezenformasyon ve art niyetle bilgi kirliliği var. Konu siyasi malzeme yapıldı. Fenerbahçe ve şahsımın etrafında döndürülmesi, iftiralar, yalanlar belli bir merkezden düğmeye basılarak yapılmış müthiş bir iletişim operasyonuyla karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un final maçıyla ilgili protokolü sorması üzerine Koç, “Protokol bizde yok. Biz bir mektup yazdık hafta içinde federasyonumuza protokolü rica ettik. Sadece protokolü değil maç gününe kadar olan kriz sürecinde iki taraf arasında yapılan yazışmaları da rica ettik. Bizimle federasyon arasında yapılmış hiçbir anlaşma yok. Sürecin çok amatörce yürütüldüğü konulardan bir tanesi bu. Bizim de talep aklımıza gelmedi, doğruya doğru konuşalım” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan sözleşmeyi talep ettiklerini aktaran Koç, “Federasyon ile Suudi Arabistan’da bir firma arasında sözleşme var. Biz bu sözleşmeyi biz görmedik. Hani diyorlar ya kulüpler sözleşmede olmayan şartlar dayattı, bizim gördüğümüz hiçbir sözleşme yok. Biz bu sözleşmeyi talep ettik. Bugün bize cevap geldi, akşam 17.30-18.00 sularında. Aslında iki kulübün de yakından uzaktan sözleşmeyle ilgili hiçbir şey bilmediğini cevapta görüyoruz. Cevapta kısaca deniyor ki, ‘Gizlilik vardır, bunu paylaşamayız, ama çok arzu ediyorsanız, hukukçu yollayın size gösterelim’.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazete Duvar

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ali Koç: Suudi şirketle olan sözleşmeyi istedik, federasyon vermedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir