Antep ve Derik faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine kan parası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antep ve Derik’te hayatını kaybedenlerin ailelerinin hesaplarına bakanlık tarafından 50 bin lira aktarılacağı duyurulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da sorumlu firmaların ailelere 250 bin lira ödeyeceğini açıkladı. Bu açıklamaları kamuoyu aileleri susturmaya dönük “kan parası” olarak değerlendirdi. 

Mardin’in Derik ilçesinde 21, Antep’te ise 16 kişinin hayatını kaybettiği kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, 50’şer bin lira “destek” adı altında ödeme yapılacağı açıklandı. 24 Ağustos’ta ailelerin hesabına aktarılacağı belirtilen ödemenin yanı sıra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, ailelere 250’şer bin lira ödeme yapılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı 250 Bin TL ödeneceğini duyurdu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 kişinin hayatını kaybettiği Derik’e dair yaptığı açıklamada, isim vermeden Cengiz Holding’i kastederek, “50 bin lira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, bunun yanında firma 250 bin lira da onların desteğiyle bu olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine bu desteği sağlamış oluyoruz” açıklaması yapmıştı.

Yapılan ‘Aileleri susturmaya dönük’ yorumu 

Yapılan açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve Cengiz Holding’in aileleri “kan parası” vererek, susturma girişimi olarak değerlendirilirken, Mezopotamya Ajansı’nın görüştüğü bir Sosyal Hizmet Uzmanı da trafik kazalarında bu büyüklükte bir desteğin” bu güne kadar verilmediğini söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın normalde hayatını kaybedenlerin ailelerine destek sunduğunu ancak bunun cüzi bir rakam olduğunu belirten Sosyal Hizmet Uzmanı, “50 bin lira konusunda olayın büyüklüğüne baktığımızda Bakanlık inisiyatif alarak bunu yapabilir. Ancak yine de daha önce olmayan bir rakam. Ancak 250 bin lira meselesi doğrudan kan parasıdır. Benzer bir olay 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski’de de yaşanmıştı. Aileler bu paraya dokunmayabilir ama hesaplarına onlardan habersiz şekilde aktarılan bir paradır. Açık şekilde kan parasıdır. Aileleri susturmaya dönük bir ödeme olarak da görebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antep ve Derik faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine kan parası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir