Ardahan’da gezilecek yerler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan Haber – Bölgenin önemli kentlerinden biri olan Ardahan, gezilecek yerler açısından birbirinden güzel seçeneği bünyesinde barındırmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Anadolu’da iz bırakmış medeniyetlere ev sahipliği yapan Ardahan, bu bakımdan oldukça önemli yerlerdendir.

Çıldır Gölü, kış mevsiminde turistik faaliyetler için gezilecek yerler arasında en çok tercih edilen güzergahlardandır.

Ardahan ilinde gezilip görülmesi gereken yerler arasında Mevlit Efendi Cami, Ardahan Kalesi, Şeytan Kalesi, Kinzi Kalesi, Sevimli Kale, Kalecik Kalesi, Savaşır Kalesi, Çıldır Gölü, Akçakale Ada Şehri Kalıntıları, Taşköprü Kitabeleri, Haşimoğlu Rasim Bey Konağı, Övündü ve Ortakent Mağaraları bulunmaktadır.

Çıldır Gölü

Çıldır Gölü Çıldır Gölü

Çıldır Gölü, Ardahan ilinde, Akbaba ve Kısır Dağları arasındadır. Göl, çevresinden gelen akarsularla beslenmektedir. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 1959 metredir. Gölü besleyen temel akarsular arasında Büyükçay ve Yandere bulunmaktadır. Doğu Ekspresi ile doğu turuna çıkanların uğradığı güzergahlardan bir tanesidir.

Gölde genellikle sazan balığı bulunduğundan kış mevsiminde sazan avcılığı sıklıkla yapılmaktadır. Kış mevsiminde göl donmaktadır. Çıldır Gölü, kış aylarında donmakta ve göl üzerinde atlı kızaklarla gezintiye çıkılabilmektedir. Barındırdığı doğal güzellikler ile Ardahan gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir güzargahtır. Çıldır Gölü’ne ulaşım Ardahan veya Kars illerinden kalkan minibüsler ile sağlanmaktadır.

Çıldır Gölü’ne giriş ücretsizdir. 


Şeytan Kalesi

Şeytan Kalesi Şeytan Kalesi

Ardahan iline bağlı Çıldır Gölü’ne yakın bir mevkide Karaçay Vadisi’nde yer alan Şeytan Kalesi, Çıldır ilçe merkezine yaklaşık olarak 1 kilometre uzaklıktadır.

İsmi, eski Türkçede “şeytan” anlamına gelen alviz kelimesinden gelmektedir. Kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, kalenin mimari özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Urartu Dönemi’nden kalmış olduğu düşünülmektedir.

Kimi tarihi kaynaklarda kalenin adı Çıldıran Kalesi, Kal’a-ı Şeytan, Kaçiş ve İblis Hisarı olarak geçmektedir. Kalenin yalnızca bir kısmı günümüze dek ulaşmayı başarabilmiş olsa da, hem doğal güzelliği hem de tarihi dokusu ile gezilecek yerler arasında bulunmalıdır.

Şeytan Kalesi’ne giriş ücretsizdir.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ardahan’da gezilecek yerler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir