Avukat Aryen ‘yurt dışı yasağı’ şartıyla serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılan ÖHD üyesi avukat Aryen Turan, sözünü söylemeye devam edeceğini söyledi. 

İzmir Barosu‘nun 22 Ekim’de gerçekleştirilen genel kurulunda Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) adına yaptığı konuşmada kimyasal silah kullanımı iddialarının araştırılması, hasta tutukluların serbest bırakılmasına dikkat çekerek “Jin jîyan azadî” sloganı attığı için Av. Aryen Turan, dün akşam gözaltına alındı. Turan, emniyet ifadesinin ardından bu sabah İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesi alınan Turan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.  

Turan, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Sözümüzü söyleyeme devam edeceğiz’

Serbest bırakılan Aryen Turan adliye önünde yaptığı açıklamada kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Hukukçu olarak yaşananların soruşturmasını, araştırılmasını talep etmek bizim görevimizdir. Bunların soruşturulup, araştırılması da devletin görevidir. Bizler sözlerimizi söylemeye devam edeceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukat Aryen ‘yurt dışı yasağı’ şartıyla serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir