AYM ‘Sansür Yasası’nı görüşecek: Gazeteciler eylemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AYM, “Sansür Yasası”nın iptali için yapılan başvuruyu bugün görüşecek. Görüşme öncesi gazeteciler AYM önünde nöbete başladı.

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen “Dezenformasyon ile Mücadele Yasası”, 14 Ekim 2022’de AKP-MHP’nin oyları ile Meclis’te kabul edildi.

Kabul edilen ve yasalaşan teklifin bünyesinde bulunan maddeler arasında yer alan 29’uncu madde özellikle tartışma konusu haline getirildi. Buna göre; yasada “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Endişe, korku veya panik yaratma, ülkenin iç ve dış güvenliğini kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik yayın” şeklinde ibarelere yer verildi. Bu kapsamda olduğu değerlendirilen haberler nedeniyle haberi yapan kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası vermenin önü açıldı.

AYM başvuruyu görüşecek

CHP, yasada yer alan 29’uncu maddenin iptali için 20 Ekim’de Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. AYM, CHP’nin bu başvurusunu bugün görüşecek. Görüşme öncesi basın meslek örgütleri temsilcileri ve gazeteciler, AYM’nin önünde nöbete başladı. Nöbete bu yasa kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanan ve serbest bırakılan gazeteci Tolga Şardan da katıldı.

Eylemde kısa bir açıklama yapan Şardan, “Doğru habere, doğru bilgiye ihtiyacı var. Dolayısıyla, gazetecilerin önünü kapatmak yerine, altını çizerek söylüyorum gazetecilik yapan gazetecilerin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gazetecilerin AYM önündeki nöbeti sürüyor.

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AYM ‘Sansür Yasası’nı görüşecek: Gazeteciler eylemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir