Bakanlık Ankara saldırısını yapanlardan birinin PKK üyesi olduğunu açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da dün sabah düzenlenen bombalı saldırının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin PKK üyesi olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Ankara’da dün sabah saatlerinde gerçekleşen bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yayımladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş, bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Olayda yaralanan iki polisin tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada, Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir iş yerinde veteriner sağlık teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasbedilmiştir.

Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde, 9 bin 700 gram RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, bir roketatar, bir Glock marka susturucu takılı tabanca, bir Blow marka tabanca, bir M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, bir AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.”

PKK’nin silahlı kanadı HPG tarafından saldırıya dair yapılan açıklamada ise, saldırının “Ölümsüzler Taburu” üyesi iki mensupları tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Açıklamada saldırının, “Rojhat Zilan” ve “Erdal Şahin” kod adlı üyeler tarafından gerçekleştirildiği bilgisine yer verilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakanlık Ankara saldırısını yapanlardan birinin PKK üyesi olduğunu açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    4 Ekim 2023, 10:18

    […] bombalı saldırıdan sonra başlatılan operasyonlar kapsamında 37 kişi daha gözaltına […]

    Cevapla