Batman’da yakıt istasyonları buğday doldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 600-700 bin ton buğday ve arpa rekoltesinin gerçekleştiği Batman ovasında çiftçi, mahsulünü harmanın yanı sıra güvenli olan akaryakıt istasyonlarında istifliyor.

“Üreticinin gönlünde TMO var”

Son yılların en büyük hububat rekoltesinin gerçekleştiği Batman’da TMO alımları hızlandırırken, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise üreticinin ürününü TMO’ya teslim etmek istediğini söyledi.

Aydiş:

“Bu yıl Batman ovasında 600-700 bin ton ovasında buğday ve arpa rekoltesi gerçekleşti. En büyük sıkıntımız da her üreticinin ürününü TMO’ya teslim edememesi. TMO mahsulü alamayınca fiyatta da düşüş oluyor. Tek bir üreticinin ürününün dışarıda kalmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı TMO’ya daha fazla imkan tanımalı” dedi.

“Mahsul harmanda kaldı”

Aydiş, şöyle devam etti:

“Kurban bayramı tatilinden sonra TMO, Batman’da hububat alımlarını hızlandırdı. TMO destekleme primi ile birlikte buğday tonunun başına 9.250 TL verince çiftçi mahsulünü resmi kurumlar ile lisanslı depolara teslim etmek istiyor. TMO, depolarını boşaltmalı. Alımları da hızlandırmalıdır. Çiftçinin talebini göz önünde bulunduran TMO yetkililerine de teşekkür ediyoruz. Bu yıl ürün o kadar fazla ki buğday ve arpanın bir bölümü harmanda, bir bölümü ise akaryakıt istasyonlarının alanlarında istifleniyor.”

Kaynak: Çağdaş Batman

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Batman’da yakıt istasyonları buğday doldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir