Bedava un izdihama neden oldu: 5 ölü çok sayıda yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan’da un dağıtımı sırasında yaşanan izdihamda 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Asya Barış Araştırma Örgütü (Asian Peace Research) sitesinde yer alan habere göre, Pakistan’ın Pencap eyaletindeki bir un dağıtım merkezinde meydana gelen izdihamda 5 kişi öldü.

Tarihinin en kötü gıda kriziyle mücadele eden Pakistan’da son dönemde ücretsiz un dağıtım merkezlerinde artan kalabalıklar görülüyor. Pencap eyaleti Muzaffargarh kentine bağlı Jatoi ilçesinde de bedava un almaya giden Zehra Mai isimli yaşlı bir kadın da kalabalık içerisinde yere düşerek hayatını kaybetti.

Döviz rezervlerinin düşük olmasının yanı sıra son dönemde yaşanan ve büyük yıkıma neden olan sellerin ardından Pakistan’daki yetkililer, vatandaşların temel gıda gereksinimlerini karşılamakta zorlanıyor.

Sosyal Medyada gündem oluyor

Yerel basında çıkan haberlere göre, un fiyatları paket başına 3.000 Pakistan rupisine yükselmiş durumda. Pakistan sokaklarından un yüzünden çıkan kavgalar da artmış durumda.

İnsanlar gıda dağıtım merkezlerinin önünde uzun kuyruklarda bekliyor. Pazarda yaşanan kıtlık nedeniyle de bu kuyruklarda genellikle gergin anlar yaşanıyor.

Sosyal medyada un ve buğday için kavga edenlerin görüntüleri paylaşılıyor. Buğday ve un yüklü kamyonlar ise ancak silahlı muhafızlar eşliğinde bir yerden başka yere taşınıyor.

Pakistan’daki yetkililer, stoktaki buğdayın büyük bir kısmının tükendiğini ve gıda krizinin önümüzdeki günlerde daha da kötüleşebileceğini söylüyor. (Rûdaw)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bedava un izdihama neden oldu: 5 ölü çok sayıda yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir