Bitlis’te gözaltına alınan köylülerden 3’ü tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğütlü’de gözaltına alınan Mustafa Tedbirli, Kerem Avras ve Garip İpek tutuklanırken, Serkan İpek, Necip Tedbirli, Heybet Çelik, Veli Çelik ve Hikmet Tedbirli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Peyindas (Söğütlü) köyü kırsalında 10 Ağustos’ta çıkan çatışmanın ardından askerler tarafından yapılan operasyonda 8 köylü gözaltına alınarak 5 gün boyunca askeri karakollarda tutuldu. İfade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen, Serkan İpek, Kerem Avras, Heybet Çelik, Veli Çelik, Mustafa Tedbirli, Necip Tedbirli, Garip İpek ve Hikmet Tedbirli, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

3 köylü tutuklandı

Mahkemeye çıkarılan Mustafa Tedbirli, köyün çobanlığını yapan Garip İpek ve darp edilerek gözaltına alınan Kerem Avras hakkında “Örgüte yardım ve yataklık etmek” suçundan tutuklama kararı verilirken, Serkan İpek, Necip Tedbirli, Heybet Çelik, Veli Çelik ve Hikmet Tedbirli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te gözaltına alınan köylülerden 3’ü tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    17 Ağustos 2023, 13:09

    […] yasak ve ablukanın devam ettiği Tatvan’ın Söğütlü köyünde darp edilerek gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kerem […]

    Cevapla