Bitlis’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Hizan ilçesinde 10 köy ve bağlı mezralarında ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Bitlis’in Hizan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, Bilgili, Yaylacık (Akunus), Sarıbal (Govan), Yeniçay (Lanilan), Yolbilen (Xulepur), Çalışkanlar (Kekulan), Gedik(Sureh), Akyazı(Pertavan), Erencik (Kuran) ve Otluk(Ureh) köyleri ve mezralarında 2 Temmuz’da sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, “PKK’lilerin köylerde görüldüğü ve bunun üzerine yasak ilan edildiği” belirtilerek yasağın bu akşam (6 Temmuz) kaldırıldığı  kaydedildi.

Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarından vazgeçilmesini istemişti.

Daha önceki yıllarda da söz konusu bölgelerde sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiğini hatırlatan Olan, bu yasaklarla birlikte ağır hak ihlallerinin yaşandığını söyleyerek “Halkımız temel ihtiyaçlara ulaşma noktasında ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Her haliyle durum ortadayken, iktidar bu kararlardan derhal vazgeçmelidir. Sokağa çıkma yasaklarının, kabul edilebilir bir gerekçesi bulunmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir