Çanakkale’de Vanlı aileye saldırı: 1 ölü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale’nin Civler köyünde oturan Cabir ailesi ile Özenç ailesi arasında kavga çıktı. Kavga sonrası köye gelen jandarma tarafından ailenin şiddete maruz bırakıldığı öne sürülürken, yaralı baba Süleyman Cabir’in tepki göstermesi üzerine uzman çavuş tarafından vurularak yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Van’dan 15-16 yıl önce Çanakkale’ye göç eden Cabir ailesi yerleştiği Civler Köyü’nde ırkçı saldırıya maruz kaldı. Sabah 10.30 civarında aile ile tarla anlaşmazlığı husumetli olduğu iddia edilen köyde yaşayan bir şahıs baba Süleyman Cabir’i bir kaç yerinden bıçaklayarak yaraladı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi avukatlarından Zilan Leventoğlu tarafından ulaştığımız bilgilere göre;

Yaralı halde eve gelen baba Cabir, olayın büyük bir saldırıya dönüşmemesi adına jandarmayı ve ambulansı arıyor. Olay yerine gelen jandarmalar ile Cabir ailesinin gençleri arasında tartışma yaşanıyor. Tartışma sonrası aile üyelerinin jandarma tarafından şiddete maruz bırakıldığı, olay yerinde çok sayıda boş kovan olduğu ve jandarmanın rastgele ateş açtığı iddia ediliyor. Cabir ailesinden Yavuz, Ömer ve Yücel Cabir yaralanırken, oğullarının yaralanmasına engel olmak isteyen Baba Süleyman Cabir’e ateş ediliyor. Kaç el ateş edildiği ve vücudun hangi kısmına denk geldiği hakkında ise net bir bilgi bulunmuyor. Dosyada bulunan gizlilik kararı nedeniyle adli tıp raporlarına erişilemiyor.

Darp raporu için hastaneye başvuru yapıldı

Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan baba Cabir hayatını kaybederken, aile bireylerinin tümünün kanlar içerisinde olduğu ve darp raporu almak için hastaneye gittikleri belirtildi.

Cabir’in çocukları Yavuz Cabir, Ömer Cabir ve Yücel Cabir için 48 saat süreli gözaltı kararı verilirken, anne ve kızlarının ifade işlemleri ise devam ediyor.

Avukat Leventoğlu, konuyla ilgili “Jandarmanın orantısız güç kullanması ve yaşam hakkını ihlal etmesi söz konusudur. Olayın üstünün kapatılmaması için elimizden geleni yapacağız, takipçisi olacağız,” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çanakkale’de Vanlı aileye saldırı: 1 ölü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir