CHP Kars vekili belediye önünde: 28 Mayıs’ta kayyım buradan gidecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars Belediyesi önünde “28 Mayıs tarihinde bu kayyum buradan gidecek. Halkın iradesi ne ise tecelli edecek ve bu kayyum buradan gidecek. Kars halkına söz veriyorum” dedi.

14 Mayıs Genel Seçimleri sonrasından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili olarak seçilen İnan Akgün Alp, Adliye binasındaki İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. CHP parti binası önünde Millet İttifakı İl Başkanları ve partilerin katılımıyla basın açıklaması yapan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Beni bu göreve layık gören başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm Kars halkına, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine, kadın ve gençlik örgütlerimize, seçim günü görev alan tüm sandık görevlilerimize şükran ve minnetlerimi sunarım. Bugünden sonra bana oy vermiş olsun veya olmasın başta Millet İttifakını oluşturan partiler olmak üzere tüm karsı halkının vekili olarak parlamentoda halkımı temsil etmekten onur duyacağım. Sevgili vatandaşlarım; Seçim gecesinden bir örnek vererek bu seçimin nasıl kazanıldığını, ve oluşturduğumuz Kars modelinin başarısını dikkatinize sunmak istiyorum” dedi.

CHP Kars vekili belediye önünde: 28 Mayıs’ta kayyım buradan gidecek - kars chp vekili 2

‘Seçimde büyük baskı uygulandı’

“Seçimden bir gece önce 50’den fazla köyde sandık görevlilerimiz bir kısım işbirlikçi unsurlar tarafından görevden el çektirildi” diyen Alp, amacın sandıkların sahipsiz bırakılmak olduğunu dile getirdi. Alp aldığı mazabatayı göstererek, “Ben bu mazbatayı o gece görev yapan gizli kahramanlara hediye ediyorum. Bugün Türkiye’de tüm sandıklara egemen olan, en başarılı il Kars’tır. Bununla gurur duyuyorum, bu çabanın neticesinde mazbatasını en önce alan milletvekili olarak karşınızdayım. Bu ruh Kars ruhudur, bu ruh kuvayi milliye ruhudur ve seçimin ikinci turunu kazandıracak olan irade ve ruh Kars’tan bütün Türkiye’ye örnek olacak mahiyettedir. Cumhurbaşkanlığı seçimini de kuvayi milliye ruhu ile kazanacağız. Bu ruh bölgeseldir, yereldir her ne kadar bölgesel ve yerel olsa da amaç ve ilkeleri tüm ülke için aynıdır. Bugün bu amaç cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktır” diye konuştu.

Kayyım önünde açıklama

Açıklamanın ardından esnaf ziyareti yapan Alp ve beraberindekiler Kars Belediye Başkanlığı önüne geldi. Belediye önünde açıklama yapan Alp, “28 Mayıs tarihinde bu kayyum buradan gidecek. Halkın iradesi ne ise tecelli edecek ve bu kayyum buradan gidecek. Kars halkına söz veriyorum” ifadesini kullandı.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Kars vekili belediye önünde: 28 Mayıs’ta kayyım buradan gidecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir