CHP Van’da iktidar yolculuğuna başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Van İl Başkanı Hakan İlvan, Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “Partimize olan güven ve inanç gün geçtikçe artıyor” dedi.

CHP Van İl Başkanı Hakan İlvan, beraberindeki İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve milletvekili aday adayı Seracettin Bedirhanoğlu ile birlikte Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerini ziyaret etti. Başkan İlvan, ilçe başkanlarından yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, görüş alışverişinde bulundu. CHP’li heyet ilk olarak Erciş ilçesini ziyaret etti. Heyeti, CHP İlçe Başkanı Feridun Ünal karşıladı.

‘İlimizde ve Erciş’imizde sürpriz yapacağız’

Yapılan ziyaretin kendisini memnun ettiğini ifade eden CHP Erciş İlçe Başkanı Feridun Ünal, “CHP olarak sadece il merkezlerinde değil, ilçelerde ve mahallelerde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erciş, Van’ın en büyük ikinci ilçesi. Seçimlerden her zaman kilit rol oynayan bir konumda oldu. Bu seçimlerde de yine o misyonu illaki üstlenecektir. İnancımız o dur ki tüm ülkede olduğu gibi, ilimizde ve Erciş’imizde büyük bir sürpriz yapacağız. İlçemizde hane ziyaretlerimiz ve saha çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

‘Vatandaşlarımız bütün olanları tüm gerçekliğiyle görüyor”

CHP Van İl Başkanı Hakan İlvan ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Muradiye oldu. İlvan ve heyeti ilçe başkanı Ejder Kaya karşıladı. Kaya, CHP’nin bu seçimde Türkiye’yi yöneten parti olacağına inandığını belirterek, “Partimizin 2023 seçimlerinde iktidar olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu seçimlerde iktidarımıza katkı olarak Van’dan vekil ya da vekiller göndereceğiz. Vatandaşlarımız bütün olanları tüm gerçekliği ve çıplaklığı ile görüyor” diye belirtti.

CHP Van’da iktidar yolculuğuna başladı - WhatsApp Image 2023 03 02 at 12.52.16

‘Mahallelere, sınır köylere kadar gidiyoruz’

İlvan ve CHP’liler son olarak İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesi’ni ziyaret etti. Heyeti, ilçe başkanı Erol Aladağ karşıladı. CHP’li Aladağ, “Ülkemiz zor günler geçiriyor. Bu doğal afetlerin, depremlerin arkasında maalesef büyük bir zaafın ve ihmalin olduğunu görüyoruz. Ülke yönetiminde, iktidarda bir değişim olması artık şart. Bu artık her yurttaşın dillendirdiği yegane konu. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidar olacağımız günü bekliyoruz ve bu gün için de var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

‘İktidar tek cümle ile ülkeyi yönetemiyor’

CHP Van milletvekil aday adayı Seracettin Bedirhanoğlu da, seçime az bir süre kaldığını ve bu sürede çok ciddi bir şekilde çalışılması gerektiğini söyledi. Bedirhanoğlu, “Bugün il başkanımız ile birlikte Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerimizi ziyaret ettik. Burada başkanlarımızın talep ve önerilerini dinledik. Tabi ben yakın bir zamanda il başkanlığından istifa ettim. Ama bu arkadaşlarımızla geçmişte samimi, güzel bir mesaimiz oldu. Ben Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin etkilediği afet bölgesine de gittim. Yaşanan bu felaketi yerinde gördüm. Artık iktidar tek cümle ile söylemem gerekiyorsa ‘yönetemiyor.’” dedi.

‘Yeni bir anlayışa ihtiyaç var’

Ziyaretlere ilişkin açıklama yapan CHP İl Başkanı Hakan İlvan ise, ilçelerdeki parti çalışmalarının alt yapıyı güçlendiren en önemli etken olduğunu belirtti. İlvan, “Yönetimdeki arkadaşlarımız ve bir önceki il başkanımız ile birlikte bugün şehir merkezimizin kuzeyinde bulunan 3 önemli ilçeyi ziyaret ettik. Aslında daha önce bu ziyaretlerimizi gerçekleştirmek istiyorduk. Malum hepimizi derinden yaralayan bir deprem oldu. O yüzden bu ziyaretler biraz gecikti. Tabi ziyaretlerde ve ilçe başkanları ile yaptığımız görüş alış-verişinde de görüyoruz ki ülke’nin temel sorunu güncel olarak afet, deprem evet ama genel olarak ekonomi, hukuk, adalet ve iktisadi problemler. Bu problemlerin aşılması için yeni bir anlayışa ihtiyaç var. İnsanları hor görmeyen bir anlayışa ihtiyaç var. Çalışmalarımız gerçekçi, yoğun ve sandığa yansıyacak şekilde devam ediyor. Şahsen çok ama çok umutluyum” ifadelerini kullandı.

‘Sandıkların yüzde 100’ünde görevlilerimiz hazır’

İlvan, seçim güvenliğine dair hazırlıklarının da devam ettiğini ve bu konun çok hassas olduğunun altını çizerek, “Parti genel merkezimiz seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere seçim çalışmalarını üç ana başlığa ayırdı. Bu üç ana başlık üzerinden bizde Van’da gerekli bütün önlemleri ve tedbirleri alıyoruz. Bu sandıklar şu an belli değil. Seçime 35 gün kala, seçim 14 Mayıs’ta olursa, 10 Nisan gibi belli olacak. Van’da 2200 aşkın sandık var. Bu sandıkların yüzde 100’ünde görevlilerimiz hazır. Hatta bazı sandıklarda yedek görevlilerimizi dahi yazdık” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Van’da iktidar yolculuğuna başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir