Cinayet ‘Kağıt bardak’ sayesinde çözüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 1975’te işlenen bir cinayet 47 yıl sonra çöpe atılan bir kağıt bardak sayesinde çözüldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pennsylvania eyaletinde Lindy Sue Biechler isimli 19 yaşındaki kadın, 1975 yılında evlenmesinden kısa süre sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. O dönem polisin bütün çalışmalarına rağmen katil yakalanamamıştı. Aradan geçen 47 yıldan sonra polis dedektifleri buldukları bir kağıt bardaktan yola çıkarak katil zanlısı David Sinopoli Philadelphia’da gözaltına aldı.

T24’ün The Washington Post’tan  aktardığına göre katil zanlısı David Sinopoli, Şubat ayında, Philadelphia Uluslararası Havalimanı’nın A Terminali’nde uçuşunu beklerken eşiyle kahve içti.

Polislerin kendisini izlediğinden habersiz olan Sinopoli, daha sonra bardağını çöpe attı. Bardağı çöpten alan dedektifler, kağıt bardak üzerinde bulunan örnekleri, ellerindeki DNA örneği ile karşılaştırdı.

Parabon NanoLabs, DNA incelemeleri sonucunda Biechler’i öldüren kişinin atalarının ABD’ye Gasperina isimli bir İtalyan kasabasından geldiğini tespit etti. Araştırmacı CeCe Moore, gazete arşivlerini inceledikten sonra Sinopoli’yi şüpheli olarak işaretledi.

Dedektiflerin havalimanındaki gizli görevinden sonra da kahve bardağındaki DNA’yı, Biechler’in iç çamaşırında bulunan DNA ile kıyasladı. Eşleşme bulundu. Sinopoli, pazar sabahı gözaltına alındı.

Bölge savcısı Heather Adams, “Bu dosya DNA, daha da spesifik olarak DNA soy bilimi sayesinde çözüldü. Dürüst olmak gerekirse bu olmadan çözebilir miydik bilmiyorum” dedi.

Sinopoli’ye cinayet suçlaması yöneltildi.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cinayet ‘Kağıt bardak’ sayesinde çözüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir