Çin’de deprem: 111 kişi yaşamını yitirdi 220 yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de 6,2 şiddetinde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 111 kişi yaşamını yitirdi, 220 kişi de yaralandı. 

Çin’in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde, 6,2 şiddetinde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 111 kişi yaşamını yitirdi.Çin ajansı Xinhua’da yer alan haberde, dün gece yarısından bir dakika önce merkez üssü Cişişan Baoan Donşiang ve Salar Özerk ilçesi olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldiği belirtildi. 

11 kişi yaşamını yitirdi

Depremde, ilk belirlemelere göre Gansu eyaletinde 100 kişi yaşamını yitirdi, 96 kişi yaralandı, komşu Çinghay eyaletinde 11 kişi hayatını kaybetti, 124 kişi de yaralandı. Yanı sıra çevre yerleşim yerlerinde su ve elektrik şebekesi ile ulaştırma altyapısı ve iletişim ağları zarar gördü. Kurtarma çalışmaları için itfaiye ve afet birimlerinden 580 kişilik ekip bölgeye sevk edildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, arama ve kurtarma çalışmalarının acil yürütülmesi, depremden etkilenen yurttaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdi. Görgü tanıkları, depremin ardından bölgede çok sayıda evin, yol ve altyapının zarar gördüğünü, ilçeye bağlı birçok köyde elektrik ve su kesintisinin yaşandığını aktardı.

Deprem bölgesi  

Himalaya Dağları’nın uzantısındaki geniş fay hattı üzerinde yer alan bölge, Çin’de büyük depremlerin sık yaşandığı yerlerden biri. Bölgenin güneyindeki Sıçuan eyaletinde, Eylül 2022’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde en az 93 kişi, 2008’de meydana gelen ve büyük bir yıkıma neden olan 7,9 büyüklüğündeki depremde 90 bine yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin’de deprem: 111 kişi yaşamını yitirdi 220 yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir