Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Mustafaoğlu: Okullarda maske takılmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık meslek kuruluşları ve uzmanlık dernekleri, çoklu viral enfeksiyonların bir arada görüldüğü bir salgın yaşandığını belirterek, yoğun bakım ve acil servislerdeki yoğunluğun giderek arttığına dikkat çekiyor.

Artan salgınla beraber hastanelerin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde yoğunluk artıyor. Çocuk enfeksiyonlarının artması çocuk acillerde yoğunluğu artırırken uzmanlar okullarda maske uyarısı yapıyor.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyonu Uzmanı Özlem Mustafaoğlu, artan enfeksiyona dikkat çekerek belirtilerin artması durumunda mutlaka doktora başvurulması gerektiğinin altını çiziyor.

Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Özlem Mustafaoğlu, solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel bir döngü taşıdığını ve daha çok sonbahar ve kış aylarında çocukların okula gitmesi ile kapalı alanda daha çok zaman geçirmelerinden dolayı bu enfeksiyonların daha sık görüldüğünü söylüyor.

Kapalı alanlarda oluşan kalabalıktan dolayı bulaşıcılığın da arttığını vurgulayan Mustafaoğlu, “Hastalarımızda farklı farklı semptomlar görebilmekteyiz. Burun akıntısı, hapşırık, öksürük, gözlerde akıntı, kas ağrısı hastalarımızda görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda ailelerimiz evde ateş düşürücüleri destek tedavisi olarak çocuklara verebilir. Ve hastanın hidrasyonunu, oral beslenmesini, sıvı takviyesini sağlamalıdır,” diyor.

Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Mustafaoğlu: Okullarda maske takılmalı - WhatsApp Image 2024 01 12 at 12.45.32

Mustafaoğlu, mevsimsel grip olarak adlandırılan influenza virüsünün daha yaygın görüldüğünü belirterek, “Bir diğer gördüğümüz virüs de RSV virüsü. Bu iki virüs içinde hafif seyirli olan çocukları ailelerimiz evde takip edebilmektedirler. Aynı şekilde üç günden uzun süren ateş, solunum sıkıntısı, halsizlik, beslenmede sıkıntı olursa o zaman doktora başvurmayı öneriyoruz,” diyor.

Çocukları virüslerden korumak için önerilerde bulunan Mustafaoğlu, “Bu gibi virüslerden korunmak için okula giden çocuklarımıza sık sık el yıkamayı tembihlemememiz gerekiyor. Ve teneffüslerde öğretmenlerimiz sık sık sınıfları havalandırmalı. Okullarda hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin maske takmalarını öneriyoruz,” diye kaydediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Mustafaoğlu: Okullarda maske takılmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir