‘Davadan çekildim’ diyen Davutoğlu’nu mahkeme yalanladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş hakkında şikayetinden vazgeçtiğini açıklamıştı. Ancak Demirtaş’ın, ‘kamu görevlisine hakaret’le yargılandığı davada mahkeme, şikayetin devam ettiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı dava dün Küçükçekmece 23’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın gerekçesi ise Demirtaş’ın 2015’te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na karşı söylediği, “YPG Fırat’ın batısına geçecek” sözleri oldu. Ancak Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun davadan vazgeçtiğini söylemesine rağmen avukatının bugün görülen duruşmaya mazeret dilekçesi göndermesi tartışmalara neden oldu.

Davutoğlu’nun avukatı mazeret bildirdi

Bianet’in haberine göre; duruşmaya Davutoğlu ve avukatları katılmazken, Demirtaş SEGBİS’le duruşmaya katıldı. Davutoğlu’nun daha önce yaptığı, “Davalardan çekiliyorum” açıklamalarına rağmen avukatı Ahmet Başçı’nın duruşmaya mazeret dilekçesi gönderdiği ortaya çıktı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı ise açıklama yaparak Davutoğlu’nun duruşmaya katılım ve takip talebinde bulunmadığını belirtmesine rağmen avukat Başçı, başka bir mahkemede duruşmasının olduğunu söyleyerek ‘mağdur avukatı’ olarak bugün duruşmaya katılamayacağını, bir sonraki duruşma gününün UYAP’tan öğrenilmesini talep etti.

‘Açıklama gerçekleri yansıtmıyor’

Gelecek Partisi’nin bu açıklamalarına Demirtaş’ın avukatı Fırat Epözdemir ise tepki gösterdi.

“Bu açıklama hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor” diyen Epözdemir şöyle dedi: “Ahmet Davutoğlu’nun vekilinin müşteki/şikayetçi sıfatıyla bahsi geçen dosyaya ve bir başka dosyaya sunduğu mazeret dilekçesi ile Sayın Demirtaş hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirtir dilekçeler ektedir.” Epözdemir, Twitter hesabından mazeret dilekçelerini paylaştı.

Epözdemir ayrıca, Davutoğlu müvekkil olarak çekilmiş olsa avukatının davayı takip edemeyeceğini belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Davadan çekildim’ diyen Davutoğlu’nu mahkeme yalanladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir