DBP Van İl Eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DBP’ye yönelik başlatılan soruşturmada, 9 kentte 15 kişi için gözaltı kararı verildi. Parti binaları ile evlere yapılan baskınlarda şu ana kadar aralarında DBP Van Eşbaşkanlarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “PKK/KCK” adı altında yürüttüğü soruşturma gerekçe gösterilerek aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Karar ile birlikte Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki 9 kentte parti binalarına ve evlere yapılan baskınlarda aralarında DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının da bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: “DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hayrettin Altun, Seval Gülmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat, Harun Okay, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Urfa İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Önal, Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan, Süreyya Dündar” 

Van, Ağrı ve Batman’da aramalar sürüyor

Gözaltının yanı sıra Sulh Ceza Hakimliği tarafından DBP’nin tüm il örgütleri binaları için arama kararı verildi. Bölgede DBP’nin 9 kentteki binalarında baskın ve arama yapıldı. Van, Ağrı ve Batman’da da partinin il binalarında aramanın sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınanların gün içinde Diyarbakır’a getirilmesi bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DBP Van İl Eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir