DBP’ye dönük operasyon Van’da protesto edildi: Mücadelemiz sürecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DBP’ye yönelik operasyona Van’da tepki yükseldi. Van’da düzenlenen yürüyüşte, “Boyun eğmedik ve mücadelemiz devam edecek” mesajı verildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik yürütülen operasyonlara tepki göstermek amacıyla Van’da yürüyüş yapıldı. DBP Van İl Örgütü binası önüne giden çok sayıda kişi baskını protesto etti. 

DBP’ye dönük operasyon Van’da protesto edildi: Mücadelemiz sürecek - dbp operasyon protesto 1

DBP MYK üyesi Ökkeş Kava, DBP’nin 30 yıllık bir geleneğin parçası olduğunu ve baskılarla geri adım atmayacağını ifade etti. Kava, “DBP, 17 bin faili meçhule rağmen bitiremediğiniz partidir. Tehditlere baskınlara gözaltılara karşı geri adım atmadı atmayacak. Korkuyorlar çünkü güçlü olduğumuzu ve haklı olduğumuzu biliyorlar. Korksunlar çünkü onlar çok iyi biliyor ki çok kısa bir süre sonra tabela partisine dönecekler. Bugün buradayız yüzlerce arkadaş olarak çalışmalarımıza devam ederek mücadelemizi daha çok büyüteceğiz” diye konuştu.

DBP’ye dönük operasyon Van’da protesto edildi: Mücadelemiz sürecek - dbp operasyon protesto 3

‘Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz’

Kava’nın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, “Onlarca partimiz darbe mekanizmalarıyla kapatıldı. Buna rağmen milyonlara ulaştık. Bu operasyonlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

DBP’ye dönük operasyon Van’da protesto edildi: Mücadelemiz sürecek - dbp operasyon protesto 2

Açıklama sonrası yürüyüş 

Konuşmaların ardından toplanan grup DBP il binasından HDP il binasına doğru sloganlarla yürüdü. Polisin tüm engellemelerine rağmen yürüyüşünü sürdüren kitle sık sık, “Bijî Berxwadana DBP”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DBP’ye dönük operasyon Van’da protesto edildi: Mücadelemiz sürecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir