DEM Parti Tuşba Belediye Eş Başkan adayları: Kayyımdan rahatsız olan tüm kesimleri DEM’e davet ediyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2019 seçimlerinde çoğunluğu HDP’ye ait olan onlarca belediyeye kayyım atanmıştı. Kayyım atanmayan Diyarbakır’ın Bağlar, Van’ın Tuşba, Çaldıran, Edremit Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Beldesi’nde ise seçimi kazanan HDP’li eş başkanlar yerine seçimden ikinci olarak çıkan AKP’li adaylara mazbata verilmişti.

Van’ın Tuşba ilçesinde seçimi yüzde 52.93 ile kazanan HDP’li Yılmaz Berki’ye Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerekçesiyle mazbata verilmezken yüzde 39,37 oy alan AKP’li Salih Akman Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından atanmıştı.  Yapılan bu atama Yılmaz Berki ile eş başkan adayı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP)’li Ayşe Minaz’ın bir toplantıda “Salih Hocam sen bana ilkokulda arkadaşının kalemini, silgisini çalmamayı öğrettin değil mi? Ama sen sistem içinde büyük bir hırsız olmuşsun haberin yok. Size başkan demeyeceğiz. Salih Efendi diyeceğiz” sözleri ile gündeme gelmişti.  Coşkuyla açtıkları ilk seçim büro açılışı sonrası Serhat News’e konuşan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Tuşba Belediyesi Eş Başkan adayları Ümit Keser ve Hanım Akkoş tekrar belediyeyi alma konusunda kararlı.

 

‘1 Nisan’da mazbataları alıp belediyeleri halka sunacağız’

 

 

Tuşba Belediyesi Eş Başkan adayı Ümit Keser 2019’da Ayşe Minaz ve Yılmaz Berki’nin seçimden zaferle çıktığını ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Eş başkan adaylarının mazbataları verilmedi. Onun yerine ikinci parti olan AKP adayı belediye başkanlığı koltuğuna oturtuldu. Tabii bu hukuksuzluğun dünyada eşi benzeri yoktu. Partimiz uzun bir süre bu soruna dair düşündü. Normalde aynı arkadaşlarımız aday olacaktı, ancak aksi yönde karar çıkınca ön seçimde ben de aday oldum. Tuşba’da yaşayan biri olarak ilçenin sorunlarını biliyorum. Coşkulu bir ön seçim ile aday olarak seçildik. 1 Nisan’da belediyeleri kayyımlardan alıp halkın hizmetine sunacağız. Bu amaçla aday oldum. İlk günden bu yana ön seçimden çıkan arkadaşlar sahiplenildi.”

DEM Parti Tuşba Belediye Eş Başkan adayları: Kayyımdan rahatsız olan tüm kesimleri DEM’e davet ediyoruz - umit Keser

 

‘Halkın katılımıyla çözümler üreteceğiz’

 

Tuşba Belediyesi’nde partili kayyımın olduğunu söyleyen Keser, “Bir önceki dönemde de AKP’li bir başkan tarafından yönetiliyordu. Başarısızdılar. Belediyenin tamamı kendi kadroları ile dolu olmasına rağmen halkın isteklerine dönük en ufak bir hizmet yapılmadı. Ne kadın eşitlikçi oldular ne de halkın sosyopolitik farklılıklarına dönük bir belediye çalışması yaptılar. Kendi belediye başkanlarını yeniden aday yapamadılar. Hizmet yaparken nereden oy aldıklarına dair gözetimde bulundular. Biz sorunları biliyoruz. Yeniden tespitini de yaparak başta mahalle temsilcileri olmak üzere halkın katılımıyla çözümler üreteceğiz. Yönetimimizde halkın hizmetkarı olarak görev alacağız,” mesajını verdi.

 

Halka çağrı

 

Kayyım atamalarının olabileceğine ihtimal vermeyen Keser, “Konjonktür olarak bunun yeri yok. Belki birkaç belediye için bu tehdidi ellerinde bulundurabilir. Ancak iyi ve ciddi oylarla alınabilen belediyelere kayyım atayarak bunu dünyaya anlatamazlar. Biz kendi çaba ve coşkumuza bakacağız. Halk kendi belediyesini yeniden alacak. Tüm halkımızı oy kullanma oranını arttırmaya, DEM Parti’ye oy vermeye davet ediyoruz,” çağrısında bulundu.

 

‘Mevcut AKP’li belediye Tuşba’yı evi gibi görmedi’

 

2019’dan bu yana HDP’nin Tuşba Belediyesi’nde meclis üyeliği yapan Eş Başkan adayı Hanım Akkoş uzun süredir halkın içinde olduğunu ve bundan kaynaklı da halkın sorunlarına hakim olduğunu ve bu nedenle aday olmak istediğini dile getiriyor. AKP’nin yönettiği belediyeye dair konuşan Akkoş, “Meclis üyeleri olarak defalarca önerge vermemize rağmen halka dair herhangi bir hizmet gerçekleşmedi. Onun yerine kendi çevrelerine hizmet ettikleri bir durum vardı. Tuşba’yı kendi evi olarak görmedikleri ve kendilerini bu halktan saymadıkları için hiçbir hizmet yapmadılar,” dedi.

 

‘Belediyeleri halkın hizmetine sunacağız’

 

Tuşba ilçesinin sanayi, tarım ve hayvancılığı hatta bütün Van’ı kalkındırabilecek bir konuma sahip olduğunu söyleyen Akkoş, ilçeye herhangi bir yatırımın olmadığını belirterek Van’ın işsizlik sorununa dair şunları söyledi: “Bugün Tuşba’ya baktığımızda gençlerimizin çoğu il dışında inşaatlarda çalışıyor ve iş kazalarında hayatını kaybediyor. İş alanları açılsa, tarım ve hayvancılık desteklense insanlar dış illere göç etmez. Bu destekler olmadığı için halk göçe zorlanıyor. Bugün vadettikleri hiçbir şeyi yine yapmayacaklar ve halk artık bunun bilincinde. Biz halk ile birlikte kentimizi yöneteceğiz. Belediyeleri halkın hizmetine sunacağız.”

 

DEM Parti Tuşba Belediye Eş Başkan adayları: Kayyımdan rahatsız olan tüm kesimleri DEM’e davet ediyoruz - Hanim Akkos

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Tuşba Belediye Eş Başkan adayları: Kayyımdan rahatsız olan tüm kesimleri DEM’e davet ediyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir