DEM Parti Van İl örgütü: Erdoğan’ın gelişinde Van halkı cezalandırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van ziyaretine tepki gösteren DEM Parti Van il örgütü yapılan uygulamalarla kent halkının cezalandırıldığına dikkat çekti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van il Örgütü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitingiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Alınan uygulamalara tepki gösterilen açıklamada, “Bugün Van halkı darbe girişimlerini andıran bir sabaha uyandı. Sokaklar belediye kamyonları ile kapatılmış, yollar trafiğe kapatılmış, binlerce polis-güvenlik gücü ile yolların başı tutulmuş ve sivil yurttaşların geçişini engelleyen bariyerler kurulmuştur. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları için Van halkına bu kadar eziyet çektiren, esnafa kepenk kapattıran, öğrencileri okulundan ve herkesi işinden gücünden eden yaklaşımını doğru bulmuyoruz” denildi.

 

Newroz afişleri söküldü

 

“Yasal olarak tüm siyasi partilerin faaliyetlerinin mevzuata uygun ve tarafsız bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Ancak AKP Genel Başkanının Van’daki halk buluşması bahanesiyle bir haftadan fazla süredir okullarda, kamu işyerlerinde, müftülükler üzerinde bir çağrı çalışması yapılmıştır. Dün akşam itibariyle AKP Genel Başkanının geçeceği güzergahta bulunan parti afişlerimiz sökülmüş, 17 Mart’ta Van Kalesi’nin yanında

saat 10:00 itibariyle kutlayacağımız Newroz bilbordlarımız kaldırılmıştır.” denilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Bugün sabah 7 itibariyle kentin ana arterleri olan Maraş ve Cumhuriyet caddeleri yaya ve araç geçişine kapatılmıştır. Bu güzergahta olan tüm işletmeler ve esnaflar mağdur edilmiştir. Vanlılardan çok Van dışından kişilerin getirildiği AKP halk buluşmasına yönelik alınan tedbirler bu partinin halktan ne kadar uzaklaştığının somut göstergesidir. Olağanüstü tedbirlerin alındığı bu süreçte rahatsız edilen öğrenciler, öğretmenler, işçiler, araç sahipleri ve esnafın şikayetleri partimize çok yoğun bir şekilde ulaştırılmıştır. Bugün Van’da açığa çıkan tablo halktan uzaklaşmanın tablosudur. Halkına güvenmeyen, halkın içinde serbest bir şekilde dolaşamayan bu iktidarın Vanlılardan alacağı güçlü yanıtı Van halkı sandıkta gösterecektir.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Van İl örgütü: Erdoğan’ın gelişinde Van halkı cezalandırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir