DEM Parti’nin ön seçim tarihi belli oldu 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti, 6 Ocak ve sonrasında onlarca il ve ilçede ön seçim yapacak. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (DEM Parti) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için hazırlıkları sürüyor. Belediye eşbaşkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için aday adaylık başvuru süreci 25 Aralık’ta sona erdi. Adayların belirlenmesi için yapılacak ön seçim tarihleri de netleşmeye başladı. 

Ön seçim tarihleri netleşti  

Edinilen bilgilere göre 6 ila 14 Ocak tarihleri arasında ön seçimler yapılacak. Ön seçimler için hangi kentte sandıkların kurulacağı henüz netleşmedi. Ancak 6-14 Ocak tarihleri arasında 40’a yakın il ve ilçede ön seçim yapılması öngörülüyor. Bu sayının daha da artması bekleniyor. 

Söz konusu seçimlerde oyların yarısından fazlasını alan (Yüzde 50+1) kimsenin olmaması halinde yeni bir ön seçim oylaması yapılacak. İlk turda yapılan seçimde en fazla oyu alan ilk iki sıradaki adaylar bu seçimde yarışacak. 

Kimler oy kullanacak?

Daha önceki seçimlerde sadece belediye eşbaşkanları için oy kullanılıyordu. Ancak bu kez yapılacak ön seçimlerde, aynı zamanda il genel meclis ve belediye meclis üyeleri için de oy kullanılacak.  

Kimlerin adayların belirlenmesinde oy kullanıp kullanmayacağı merak konusu. Parti üyeleri, yöneticiler ve aktif çalışanların yanı sıra kentteki sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, odalar ve derneklerin yöneticileri de ön seçimlerde oy kullanabilecek. Kentin tüm dinamiklerinin katılımıyla geniş bir yelpazeyle adaylar belirlenecek. DEM Parti bu durumu “Demokrasi Şöleni” olarak nitelendiriyor. 

Batı stratejisi  

DEM Parti’nin batı kentlerine dair stratejisi de henüz tam olarak netleşmedi. DEM Parti, geçtiğimiz günlerde batıda bulunan 27 ilçede aday çıkaracaklarını duyurdu. Önümüzdeki süreçte farklı kentleri de açıklaması bekleniyor. 

Batı kentleri için de Ocak ayı itibariyle bazı konferans, çalıştay ve atölyeler ile yerel dinamiklerle bir araya gelinecek. Bu tartışmalarda “en iyi adayın kimler olabileceği” üzerinde de tartışmalar yürütülecek. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti’nin ön seçim tarihi belli oldu 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir