DEM’den Leyla Zana açıklaması: Kimseye teklif götürülmesi mümkün değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin, Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı için Leyla Zana’ya teklif götürdüğü iddiası partinin yetkili isimlerince yalanlandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için siyasetçi Leyla Zana’ya teklif götürdüğü iddiası, dünden bu yana kamuoyunun gündeminde.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) kendilerine ulaşıp bu iddiayı yönelttiği kimi parti yetkilileri, Leyla Zana’ya herhangi bir teklifin götürülmediğini söyleyerek iddiayı yalanladı.

Parti yetkilileri, daha önce kamuoyuna açıkladıkları gibi Kurdistan’da gösterilecek adayların ön seçim ve Kent Uzlaşısı modeli esaslarına göre hareket edilerek belirleneceğini belirtti.

Kararlaştırılan seçim modeli dışında hareket edilmeyeceğinin altını çizen yetkililer, bundan dolayı herhangi bir isme teklif götürülmesinin mümkün olamayacağını kaydetti.

‘Kimseye teklif götürülmesi mümkün değil’

Parti yetkililerinin altını çizdikleri bir diğer nokta ise, aday adaylarının partilerinin İl Seçim Komisyonlarına yapacakları başvurular ile ancak ön seçime girebilecekleri.

Yetkililer, parti merkezinin hiçbir şekilde bu başvurulara müdahale etmeyeceğini ve ön seçimde çıkacak sonuca göre hareket edileceğini, gelinen aşamada ise bu karardan vazgeçilmeyeceğini paylaştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM’den Leyla Zana açıklaması: Kimseye teklif götürülmesi mümkün değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir