Demirtaş’tan Fincancı’nın tutuklanmasın tepki: Allah size akıl fikir versin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selahattin Demirtaş, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına tepki göstererek, “Şebnem Hoca’yı hapse atınca kimyasal silah tartışmasını tüm dünyaya duyurmuş oldunuz. Allah size akıl fikir versin” paylaşımı yaptı.

Federe Kürdistan’da kimyasal silah kullanımına dair yaptığı açıklamalar nedeniyle iktidar tarafından hedef gösterilen Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı. Fincancı’nın tutuklanmasına tepkiler devam ederken, bir tepki de Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, özgür tartışma ortamının yokluğunun sadece AKP – MHP baskısıyla ortaya çıkmadığını belirterek, Fincancı’ya karşı yürütülen “linç” kampanyasında muhalefetin de iktidar kadar sorumlu olduğuna dikkat çekti. Kimyasal silah iddialarına dair tartışmalara da değinen Demirtaş, “Yapılması gereken tek özgüvenli şey, bölgeye bağımsız bir heyet gönderip iftira dediğiniz şeyin tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılmasıydı. Şebnem Hoca’yı hapse atınca kimyasal silah tartışmasını tüm dünyaya duyurmuş oldunuz” diye belirtti.

‘Geçmişte çok suç işlendi’

Demirtaş tweet dizisinde AKP-MHP iktidarı ve muhalefetin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kimyasal silahların kullanılması konusundaki açıklamalarına da değinen Demirtaş, “Toz kondurmadığınız ordu 1960’ta, 71’de, 80’de, 28 Şubat’ta en ağır anayasal suç olan darbeyi bizzat yaptı desem beni de tutuklar mısınız? Roboski’de 34 Kürt sivili savaş uçaklarıyla bombaladı desem?” ifadelerini kullandı.  

‘Kimse bize postal yalakalığı yapmasın’

Demirtaş, paylaşımlarının devamında “Tamam silaha, şiddete hep birlikte karşı çıkalım, barışı savunalım ama kimse bize postal yalayıcılığını demokratlık diye yutturmaya da kalkmasın. Değişim olacaksa önce militarist kafalarınızı sivilleştirerek işe başlayın, Şebnem Hoca’ya saldırarak değil, onu hapse atarak değil” dedi. 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demirtaş’tan Fincancı’nın tutuklanmasın tepki: Allah size akıl fikir versin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir