DFG Van’da temsilcilik açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin Van temsilciliği açıldı. DFG Van Temsilcisi olarak Adnan Bilen seçildi.

Van’da açılan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin açılışına kentteki gazetecilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, DEM Parti milletvekilleri katıldı. DFG Van Temsilciliği’ne gazeteci Adnan Bilen seçildi.

Açılış konuşmasını yapan Mezopotamya Ajansı Temsilcisi Adnan Bilen, Türkiye’de 10 Ocak gününü kutlamak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyleyerek, “Bu kadar baskı ortamında, bu kadar faşizmin estirildiği bir yerde, bu kadar gazeteci arkadaşımızın gözaltında olduğu, tutuklandığı bir yerde bugünü kutlamak doğru olmaz. Biz bugünü gazetecilerin dayanışması, mücadele günü olarak addediyoruz,” dedi.

‘Bir avuç değiliz bir avuca sığmıyoruz’

Bilen, 2016’dan bugüne kadar, ilan edilen OHAL’in tesirini bütün gazetecilerin yaşadığını ifade ederek, “Neredeyse sivil toplum örgütlerinin yaptığı bütün açıklamalarda gazeteciler olarak doğru düzgün bir görüntü çekmemize izin verilmemiştir. Açıklamalarda gazeteci arkadaşlarımız darp ediliyor, tehditlere maruz kalıyor ve bu faşist zihniyetlere karşı her şeye rağmen arkadaşlarımız çok güzel direniyorlar. Gazeteci tutuklanır sesi çıkmaz, tehdit edilir sesi çıkmaz, yerde sürüklenir sesi çıkmaz, hakkında dava açılı sesi çıkmaz,” dedi.

Van’da DFG’nin açılmasının gazeteciler için dayanışmayı güçlendireceğine inandığını belirten Bilen, “Burada bir avuç değiliz bir avuca sığmıyoruz. Biz o havuzun içine girmeyen havuzun dışında duran bu zulme ve baskıya karşı, Kürt gazeteciler dik durmaya devam edecektir. Bu karanlığı ancak birliktelik ve dayanışmayla yok edebiliriz,” dedi.

DFG Van'da temsilcilik açtı - WhatsApp Image 2024 01 10 at 18.55.20

‘Engellenmeyen gazeteciler günü’

JİNNEWS Muhabiri Zelal Tunç ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü engellenmeyen gazeteciler günü olarak kutladıklarını ifade ederek, “Biz Kürt basını olarak ve kadın gazeteciler olarak dünyada var olan kötülük zeminine karşı örgütlenerek direnerek cevap oluyoruz.  Evet sayımız az olabilir fakat örgütlenme ve dayanışmayla büyük bir yol alacağımıza inancımız sonsuz,” dedi.

DFG Van'da temsilcilik açtı - WhatsApp Image 2024 01 10 at 18.54.58

‘Tolumun sesi olmaya devam edeceğiz’

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Serhat bölgesinde önemli bir günde dernek açtıklarına işaret ederek, şunları söyledi: “Özellikle bizler bugünü seçtik. Onca baskı, işkence ve zulme rağmen özgür basın olacak ve çalışmaya devam edecek, toplumun sesi olmaya devam edeceğimizin mesajını bir kez daha burada veriyoruz. Önemli bir süreçten geçiyoruz ve bu süreçte özgür basının var olması çok önemli ve çok anlamlı.  Bizler çok eski bir gelenekten geliyoruz. Bu uğurda onlarca, yüzlerce arkadaşımız şehit düştü, onları saygı minnetle bir kez daha anıyorum.  Bu mirası bizlere devredenlere  çok şey borçluyuz.  Özgür basın yaşamın her alanında varlığını ispat etti ve ayakta. Bugüne kadar hiç büyük şirketler, devletler bizlerin arkasında durmadı, halkımızın ve değerlerimizin verdiği güçle bu raddeye kadar geldik. Bugün hala onlarca arkadaşımız tutsak bunlardan biri de DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu. Hemen hemen her gün gazetecilere davalar açılıyor, bugün bile gazetecilerle dayanışan 6 gazeteci arkadaşımızın davası görüldü. Özgür basının şiarı, ‘Özgür basın özgür toplumdur.’ Bizler bu şiarla yolumuza devam edeceğiz. Eğer özgür basın özgür olmazsa hiçbir alan özgür olmayacak. Biz vardık, var olmaya devam edeceğiz.”

DFG Van'da temsilcilik açtı - WhatsApp Image 2024 01 10 at 18.55.18

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DFG Van’da temsilcilik açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir