DTK ve DBP’li heyetler Bitlis ve ilçelerinde halkla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DTK ve DBP  siyasal sürece dair Bitlis ve ilçelerinde halkla bir araya gelerek, sürece dair görüş ve önerilerini dinledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), siyasal sürece dair halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla bölgede başlattığı halk buluşmaları sürüyor. Halk buluşmalarına, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

Heyet, 3 gruba ayrılarak Bitlis ilçe ve köylerinde halkla bir araya geldi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Tatvan ilçesi ve köyleri, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk de beraberindeki heyetle birlikte Ahlat ilçesi ve köylerinde, DBP Eş Başkanı Keskin Bayındır ise Hizan ve köylerinde halkla bir araya geldi.

Tatvan

Tatvan ilçesine bağlı 3 köyde halka seslenen Aydeniz, siyasal sürece dair il, ilçe ve köyleri gezerek halka bir araya geldiklerini söyledi. Gittikleri yerlerde halkın sorun ve sıkıntılarını dinledikleri ve halkın önerileri almak istediklerini belirten Aydeniz, Kürt halkının Türkiye’nin kuruluşundan bu yana zulümle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Türkiye’de Kürt halkının diline, kültürüne, coğrafyasına dönük saldırıların her geçen gün arttığını ifade eden Aydeniz, tüm baskı, engelleme ve yasaklamalara karşı Kürt halkının amansız mücadele verdiğinin altını çizdi. 

DTK ve DBP’li heyetler Bitlis ve ilçelerinde halkla buluştu - dtk dbp halk bulusmasi3

Heyet, köydeki halk temaslarının ardından Tatvn ilçe merkezinde esnaf ve halka bir araya geldi.

DTK ve DBP’li heyetler Bitlis ve ilçelerinde halkla buluştu - dtk dbp halk bulusmasi

Bitlis/Ahlat

Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde halk toplantısında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de, İmralı tecridinin derinleşmesi ile en temel insan haklarının bile hiçe sayıldığını belirtti. Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) İmralı Cezaevi’ne ziyaretine de değinen Öztürk, “CPT’nin tavrı da bunu net bir şekilde gösterdi. Oluşum amacı işkenceyi önleme olan bir kurumun sözde ziyareti bile işkenceyi meşrulaştırmaya zemin hazırladı adeta. ‘Gelmişken uğradık’ hesabı yapılan bir ziyaret ne tecridi ne işkenceyi teşhir edemez, engelleyemez. CPT’nin bu gayri ciddi tavrı zaten tehdit altında olan Sayın Öcalan’ın can güvenliğini daha da riskli bir hale getirmiştir” uyarısında bulundu. 

DTK ve DBP’li heyetler Bitlis ve ilçelerinde halkla buluştu - dtk dbp halk bulusmasi2

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DTK ve DBP’li heyetler Bitlis ve ilçelerinde halkla buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir